Skip to main content

Historisk divisionsmatch i COWI-ligaen på søndag

| Nyheder 2019

- Årets divisionsturnering - COWI Ligaen - begynder i weekenden og i Sydkredsen løbes første afdeling på søndag. Det bliver et historisk løb; for første gang nogensinde afvikles en divisionsmatch udenfor den kreds, som matchens klubber kommer fra. Sydkredsens 1. divisionsklubber mødes nemlig ved Horsens OK's løb på Sukkertoppen, hvor Nordkredsen samtidig afvikler en 2. og 3. divisionsmatch.

Baggrunden er blandt andet, at Sydkredsens klubber står bag hele 5 DM-arrangementer i 2019, samtidig med at der arbejdes intenst med forberedelserne til WOC2020 i Trekantområdet. Det betyder, at det har været svært at finde arrangører til det nødvendige antal divisionsmatcher, hvorfor man i Sydkredsen har kigget mod nord. 

- Og heldigvis tog Horsens OK positivt imod vores henvendelse, fortæller Per Eg fra kredsudvalget i Sydkredsen.

Det krævede dog lige en ekstra runde til skovejerne, men tingene faldt i hak og på søndag er 261 løbere fra Kolding, SNAB Vejle, Odense og HTF Haderslev klar på startlinjen. Nogenlunde samme antal er til start i de to nordkreds-divisioner, sammen med ca. 100 deltagere udenfor divisionsløbene. Alt i alt over 600 løbere til en divisionsmatch, og det er trods alt ikke et syn man ser hver søndag.