Skip to main content

Ingen danske podiepladser til Danish Spring lang

| Thomas Jensen | Nyheder 2019

 

De to vindere i Trimtex Senior Cup - Björn Cederberg og Miri Thrane Ødum

Igen i dag bød Tisvilde Hegn på dejligt vejr og lange men hurtige baner. Der var ingen danskere der løb sig i top tre i de fire eliteklasser, men der var en række gode præstationer.

Tjekkisk sejr i H21E
I H21E løb sidst startende tjekkiske Vojcheh Kral en sikker sejr i hus. Han skulle kun bruge 88:52 minutter om at tilbagelægge de 19,575 km. Det er en km-tid på 4:32 minutter. Andenpladsen gik ligesom på mellemdistancen til norske Jon Aukrust Osmoen. Bedste dansker på en flot 6. plads blev Björn Cederberg. Han var 8:17 min efter Kral i mål. Emil Øbro blev næstbedste dansker yderligere 3½ minut efter Björn.

De sikrede sig dermed nogle værdifulde point til Trimtex Senior cuppen. På grund af højt deltagerantal var H21E delt op i Elite1 og Elite2, hvor de 70 bedst placerede på verdensranglisten fik plads i Elite1. I Trimtexcuppen betød det, at der først blev delt point ud i Elite1 - og pointrækken blev fortsat for vinderen i Elite2 - dog med 5 ekstra point til vinderen, 3 ekstra til nr. 2 og 1 ekstra til nr. 3.

Landsholdsledelsen har mulighed for at skønne løbere op i Elite1 til danske rangliseløb, men det havde de ikke gjort denne gang. Det betød at nogle af de løbere, der har vist bedst form i de første ranglisteløb som fx Rico Hejlskov Mogensen, Rasmus Møller Jess og Laurids Bidstrup Møller (der dog løb Elite1 på lang, hvor der var færre deltagere) var henvist til Elite2.

I går betød det formentlig, at disse tre løbere fik lidt færre point, end de ellers ville have fået, men i dag hvor banerne var meget sammenlignelige, var pointefordelingen formentlig meget fair. Elite2 blev vundet af svenske Kalle Dalin, mens Rico Hejlskov Mogensen løb en flot 2. plads i hus, der formentlig ville have givet en placering omkring top 20 i Elite1. Jonas Munthe blev nr. 3 mens Rasmus Møller Jess sluttede som nr. 5 - 7 minutter efter Rico.

Her efter 5. runde fører Rasmus Djurhuus ranglisten.

Sejr til Aebersold i D21E
I D21E havde Simona Aebersold rystet det dårlige resultat fra mellemdistancen af sig og vandt i sikker stil foran Silje Ekrol Jahren, der har løbet rigtig flot på alle tre konkurrencer. Simona løb de 12,15 km på 65:02 - en rigtig flot km-tid på 5:21.

Bedste dansker blev Miri Thrane Ødum. Hun var 8:53 efter Simona på den 15. plads. Emma Klingenberg viste at hun stadig kan - også på de lange distancer, og blev nr. 20 yderligere to minutter efter Miri. Caroline Gjötterup og Masha Semak var også fint med på henholdsvis en 22. og 23. plads.

På den samlede rangliste har Caroline Gjøtterup en solid føring med tre andenpladser og en førsteplads som de bedste resultater. Men Cecilie Klysner har tre sejre - så hvis hun løber godt i de sidste tre afdelinger, kan hun stadig nå at vriste sejren fra Caroline.

Tredje sejr til Kasper Fosser
Kasper Fosser fik fuldt hus til Danish Spring og vandt således også langdistancen i sikker stil. Han løb de 12,725 km på skræmmende 55:57 minutter. Det er en km-tid på 4:24 - altså 8 sekunder hurtigere per km end Vojchech Kral, der vandt H21E. Nu løb juniorerne næste 7 km kortere end seniorerne - men alligevel.

Søren Thrane Ødum imponerede med et rigtig flot løb, der gav ham en placering som nr. 4 - kun 4:47 efter Fosser - og 1½ minut fra andenpladsen. Andreas Bock Bjørnsen måtte således se sig slået for første gang i Løberen Junior League i år - men han blev næstbedste dansker som nr. 6 - og fører stadig ranglisten helt suverænt. Også Mads Møller Skaug løb et løb i dag, han kan være rigtig godt tilfreds med. Han sluttede som nr. 8 i konkurrencen - og som 3'er blandt danskerne på ranglisten.

Dobbelt tjekkisk i D20E
De sejrsvandte danske juniorpiger måtte i dag se sig slået at to tjekkere og en schweizer. Bronzemedaljøren fra junior-VM 2018 på den lang distance, tjekkiske Tereza Janosikova vandt foran landsholdskammeraten, bronzemedaljøren fra junior-VM 2018 på mellemdistancen, Barbora Chaloupska.

Bedste dansker blev Agne Nørgård Kracht på en 4. plads - blot 49 sekunder fra sejren. Ida Øbro blev nr. 5, Lise Termansen løb endnu et flot løb og blev nr. 6, Vinderen fra fredagens sprint Ida Agervig Kristiansson blev nr. 7, Mathilde Smedegaard, der ligesom Lise har løbet rigtig godt på alle tre konkurrencer blev nr. 8 og Annika Simonsen, der stadig var lidt træt efter at have vundet de svenske mesterskaber i natorientering (dog uden at kunne få medalje, da hun bor i Danmark), løb en 9. plads i hus. Så alt i alt var det en række meget opmuntrende resultater, der viser at vi har en fantastisk bredde i toppen af dansk dame junior orientering.

Resultaterne fra dagens konkurrence finder du her: Resultater DS-lang, mens du kan finde tracking og resultater fra de øvrige dage her: Danish spring resultater.

Top tre i Løberen Junior League D20 fra venstre Ida Øbro, Agnes Nørgård Kracht og Lise Termansen

Top tre i Løberen Junior League H20 fra venstre Andreas Bock Bjørnsen, Søren Thrane Ødum og Mads Møller Skaug