Maja Alm nr. 53 ved VM Cross

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

På en dag, hvor Danmarks store løbestjerne Anna Emilie Møller som bedste løber fra uden for Østafrika  erobrede en fuldstændigt fantastisk 15. plads, levede Danmarks syvdobbelte verdensmester i orienteringsløb, Maja Alm, næppe helt op til sine egne forventninger i de fantastiske rammer ved verdensmesterskaberne i Cross på hjemmebanen ved Moesgaards Museum i Aarhus.

"Jeg har virkeligt glædet mig til at løbe et verdensmesterskab på hjemmebane", fortalte Maja, der blot et par dage før løbet kom hjem fra en månedlang træningslejr i højderne i Kenya. I en kommentar til løbet vurderede Dansk Atletik Forbunds kommentator i TV2, at det i bagklogskabens klare lys nok havde været et sats at tage en første højdetræningslejr så kort tid før mesterskabet, men han var overbevist om, at Maja og hendes træner, Lars Lindstrøm, vil tage en værdifuld erfaring med videre til Majs fortsatte målrettede satsning mod at blive en endnu hurtigere løber.

IMG 0868

Maja Alm - her ved VM i orientering 2018 - nr. 53 ved VM Cross

Majas placering blandt europæerne blev en flot 12. plads, og Majas tid på 39:55 var lige godt to minutter efter Anna Emilie og 3:40 efter vinderen, så Maja manifesterede sig som næstbedste dansker og som en europæisk topløber i Cross på den flotte 2 km rundstrækning, som blev gennemløbet 5 gange. Hver gang med en benhård stigning op til toppen af taget på det spektakulære Moesgaard Museum, der knejser oven for Marselisborg skoven lige syd for Aarhus.

Oppe foran  blev løbet vundet af favoritten Hellen Obiri fra Kenya foran Dera Dida og Gidey fra Ethiopien. Obiris vindertid var 36:14.

Trods atletiksatsningen regner vi med at se Maja med kort og kompas et par gange her i foråret. Næste gang som en af deltagerne på OK Pans hårdt satsende hold ved den svenske storstafet Tiomila sidst i april og sidst i maj måned som deltager ved DM Sprint i Grindsted.