Skip to main content

Danish Spring optakt

| Thomas Jensen | Nyheder 2019

Skal den 9-dobbelte junior-verdensmester Simona Aebersolds seniorkarriere få en flyvende start til Danish Spring? Foto: Portuguese orienteering blog

I weekenden går sæsonen for alvor i gang, når det traditionsrige Danish Spring bliver afviklet på Nordsjælland. Igen i år er det lykkes arrangørerne at tiltrække mange store internationale navne - især i juniorklasserne bugner det med løbere, der er medaljekandidater til årets Junior-VM, der som bekendt afholdes i Danmark.

Finland mod Schweiz i dameklassen
I W21 Elite er der især to navne der stikker ud. Finske Merja Rantanen har vundet VM-guld på stafet hele tre gange, og hun har i alt 8 medaljer var VM hængende hjemme i skabet. Især på skovdistancerne må hun regnes blandt de allerstørste favoritter. Men hun får formentlig endog meget hård kamp fra 1. års seniorløberen Simona Aebersold fra Schweiz. Simona har hele 9 guldmedaljer fra Junior-VM. Dermed har hun to flere end den tidligere rekordholder, danske Ida Bobach. Simona viste allerede sidste år, at hun kan bide skeer med seniorløberne, da hun blev udtaget til senior-EM. Her kvitterede hun for tilliden ved at løbe en 3. plads hjem på mellemdistancen og en 5. plads på sprinten.

Maja Alm stiller ikke til start, da hun løber VM-cross i Aarhus. I stedet bliver det formentlig Cecilie Klysner, Miri Thrane Ødum og Caroline Gjötterup der bliver de bedste bud på danske topplaceringer. Men man skal selvfølgelig heller aldrig afskrive Emma Klingenberg.

Lidt tyndere felt hos herrerne
I herreklassen er der ikke helt så mange verdensstjerner med. Især på sprinten fredag, mangler de allerbedste. Men vi har nogle danske stjerner på startstregen, anført af sprint-stafet bronzemedaljøren fra 2018 Jakob Edsen.

På skovdistancerne stiller sprinteksperten Tim Robertson til start. Han vandt sølv til VM sprint i 2018 - men har altså valgt at satse på skovdistancerne til Danish Spring. Han får hård konkurrence fra tjekkiske Vojtech Kral der har to EM stafet medaljer på meritlisten. Man skal heller aldrig afskrive den gamle norske stjerne Anders Nordberg. Det er ganske vist 8 år siden han sidst vandt en medalje til VM - men han har fem af slagsen, og er som regel stærkt løbende, når han er til start.

Vi har også en række stærke danske kort til start. Tue Lassen, Björn Cederberg, Rasmus Djurhuus, Emil Øbro og Jakob Edsen kan alle være med helt fremme på den rigtige dag.

Stærke juniorfelter
I juniorklasserne ser man tydeligt, at der er junior-VM i Danmark i år. Det er et af de absolut stærkeste startfelter i juniorklasserne i Danish Spring og Spring Cups historie.

Det bliver spændende at se, hvad de danske junior-herrer kan stille op mod stjerner som norske Kasper Fosser - og det bliver spændende at se, hvad de udenlandske junior-damer kan stille op imod det super stærke danske pigehold anført af Agnes Nørgård Kracht, Annika Simonsen og Ida Øbro.

Live tracking
Vanen tro kan man følge konkurrencerne hjemme fra computeren, hvis man ikke har lyst til at komme i skoven. Første start på sprinten er kl. 15:00 fredag, kl. 12:00 lørdag og kl. 09:30 søndag. Konkurrencerne kan følges fra arrangørernes hjemmeside www.danishspring.dk eller på www.tractrac.com.