Skip to main content

Find vej-projekter er den mest udbredte outdoorfacilitet i landet

| Nyheder 2019

Der er god grund til at ranke ryggen, hver gang vi løber forbi de mørkerøde Find vej-pæle rundt omkring i skovene. Find vej i Danmark er med 231 projekter i skovområder den suverænt mest udbredte facilitet til outdoorsport i Danmark.

Det konkluderer Danmarks Idrætsforbund i en stor rapport, som du kan læse i sin helhed her.

I rapporten har DIF talt op, hvor mange faciliteter der findes til outdoorsport - og når man lægger både skovidræt og vandsport sammen, lyder tallet på 561 faciliteter. For skovidrætter alene er tallet 401 og Find vej i Danmark-projekterne udgør således 58 procent af det samlede tilbud i skoven.

Til sammenligning kan man finde 2194 idrætshaller rundt om i landet til indendørssport.

Og netop forholdet mellem udendørs og indendørs faciliteter er noget af det, DIF forsøger at sætte på dagsordenen med rapporten.

I de afsluttende anbefalinger skriver DIF, at outdoorfaciliteterne bør sidestilles med de traditionelle idrætsanlæg som boldbaner og haller, når det kommer til etablering, drift og vedligehold.

Rapporten beskriver også, hvordan der er stor forskel på antallet af outdoorfaciliteter i de enkelte kommuner, og at formidlingen af muligheden for at dyrke outdoorsport svinger meget kommunerne imellem.

Find vej-projekterne bliver sammen med den næstmest udbredte facilitet - mountainbikespor - fremhævet for at være etableret gennem en stor frivillig indsats i de lokale klubber

Herning scorer højest blandt kommunerne med 17 tilbud om skovidrætter - af dem er hele 14 Find vej-projekter.

Og der er altså generelt grund til at glæde sig og være stolt over, at vi i orienteringsklubberne med støtte fra Nordea-fonden har stablet et stort netværk af outdoorfaciliteter på benene. Faktisk det største i Danmark.

Selv om fondsstøtten til projekterne er løbet ud, er der fortsat gode muligheder for at lave nye Find vej-projekter. Læs mere om det her.