Skip to main content

Landsholdene gør sig klar til 2019-sæsonen

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

Februar viser sig fra sin bedste side med sol og temperaturer op mod 10 grader og der er kun få uger til 2019-sæsonen for alvor går i gang. Som altid har landsholdene allerede længe været i gang til at forberede sig til 2019, der jo i juli byder på Junior-VM på hjemmebane i Silkeborg og Aarhus og et rent skov-VM for seniorer i Østfold i Norge til august.

Når disse linjer skrives, synger landsholdenes traditionelle sydsamling på sidste vers. Seniorlandsholdet startede i Alicante i Spanien først i februar og rykkede efter den første uge til Alpalhao i det centrale Portugal, hvor juniorlandsholdet sluttede sig til lejren.

Sportschef Lars Lindstrøm fortæller fra lejren:

"Træningslejren har stort fokus på basisfærdigheder, dvs. både grundlæggende tekniske færdigheder som retningsløb og postarbejde. Derudover arbejdes der videre med landsholdets fokus på stafet, hvor alle løbere skal være bevidste om at udnytte situationer undervejs til deres fordel. Det kan være korte gaflinger, konkurrenter der bommer, lang gaflinger med videre. Det handler om at vi over tid skal skabe en fordel i stafetten."

Sydsamling 2019 Stafetstart

Miri Thrane Ødum fører an i stafettræningen. Foto: Jeppe Ruud

Et andet fokusområde er fysisk træning. God fysisk form en afgørende del af orienteringsløberens basis og det fordelagtige klima kan udnyttes til masser af god løbetræning uden en specielt stor risiko for overbelastede sener (som der f.eks. kan være i den danske vinter pga. kulde og is).

Seniorlandsholdet brugte den sidste uge lejren på at arbejde videre med landsholdsgruppens kulturprojekt, hvor der er fokus på at skabe ejerskab for landsholdskulturen blandt det ”nye” landshold. "Vi havde i 4 dage besøg af sportspsykolog Sara Mygind Petersen fra Team Danmark og vi gennemførte tre workshops sammen med Sara. Det er vigtigt for os, at løberne har mulighed for at påvirke kulturen, samtidig med at vi vil videreføre de gode erfaringer fra de sidste 8 år." fortæller Lars.

Søren Ødum Sydsamling 2019

Juniorlandsholdsløber Søren Thrane Ødum giver den gas i det åbne løbsvenlige terræn. Foto: Jeppe Ruud

I Portugal har seniorlandsholdsløberne fået selskab af juniorlandsholdet, og det er rigtig sundt for begge grupper at træne sammen. Det giver masser af energi og god inspiration for alle. Der er lovende takter for sommerens junior-VM blandt juniorerne.

Sydsamlig 2019 deltagerfoto

Næste generation af landsholdsløbere glæder sig til sæsonen 2019. Foto: Jeppe Ruud

 I weekenden 16. - 17. februar afsluttes træningslejren med deltagelse i WRE-løb i portugisiske Mora, før alle vender hjem til dagligdagen. Konkurrencen i de løb er ikke stenhård, men det bliver udfordrende at skulle få o-teknikken til at hænge sammen tidligt på sæsonen. Det er sandsynligt, at der i løbet af weekenden kommer resultater derfra på arrangørernes hjemmeside.