Skip to main content

Landsholdet skal samarbejde med Schweiz' landshold i 2022-2023

| Nyheder 2021

 2021 Nicoline Simona

Landsholdsløber Nicoline Friberg Klysner i hælene på schweiziske Simona Aebersold ved WRE-sprinten i Aabenraa i oktober. Foto: Erling Thisted

Med afsæt i at der afholdes VM i Danmark i 2022 og VM i Schweiz i 2023, indgår det danske og schweiziske landshold nu et samarbejde hvor formålet er at optimere forberedelsesmulighederne for begge nationer.

Samarbejdet kommer til at omfatte fælles mesterskabsspecifikke træningsaktiviteter med fælles træning og sparring, og giver desuden danske landsholdsløbere mulighed for at deltage på udvalgte schweiziske træningslejre og konkurrencer, og tage kortere eller længere træningsophold på de schweiziske elitetræningscentre i Bern og Zürich.

- Vi er rigtig glade for at det er lykkes at få etableret dette samarbejde. Det schweiziske landsholds-setup er professionelt og ud fra den masse de har, lykkes de med at producere rigtig mange orienteringsløbere på højeste niveau, hvilket vi er meget inspireret af, siger landstræner Tue Lassen og fortsætter:

- Vi håber selvfølgelig at samarbejdet kan give os nogle fordele frem mod VM i Danmark næste år, men især frem mod VM i Schweiz i 2023. Udover den sparring og videndeling, vi kan lave på fælles træningsaktiviteter, giver det os og vores løbere nogle ekstra forberedelsesmuligheder ved at de kan deltage på flere af schweizernes træningslejre og konkurrencer. For 2022 kommer det til at betyde, at vi har en fælles træningslejr efter påske i Midtjylland, hvor vi samler 70-80 landsholdsløbere til VM/EM-træning i de midtjyske byer/skove, samt nogle åbne træningslejre i løbet af året, frem mod VM 2022, EM 2022 i Estland og VM 2023. Vi kommer også til at hjælpe schweizerne med deres egne forberedelser næste år mod VM i Danmark og EM i Estland, ved at hjælpe dem med tilgang til relevante træningskort via de danske klubber mv. Vi har aftalt, at vi hjælper hinanden og deler al den viden vi har indtil de sidste forberedelser mod et mesterskab går i gang. Derfra er vi konkurrenter, og så skal vi gøre alt hvad vi kan for også at slå schweizerne, siger Tue Lassen.

- Vi glæder os til samarbejdet, og til for alvor at få startet forberedelserne frem mod VM på hjemmebane næste år, slutter han.

Landsholdet mødes for første gang i 2022 d. 6. - 9. januar, når der er opstartssamling i Nordjylland, hvor der bl.a. skal trænes VM-relevant sprint i Hjørring og Aalborg, samt EM-relevant i Tversted, Uggerby og Tranum, med hjælp fra Aalborg OK og OK Vendelboerne.