Skip to main content

Flere end 1000 deltagere til Höst-Open

| Nyheder 2021

2021 hostopen

Solen var gavmild ved det fire-cifrede antal løbere på Hammeren lørdag. Foto: Höst-Opens Facebookside

På grund af coronapandemien er det ved at være lang tid siden, at vi har været flere end 1000 løbere samlet til orientering. Men det lykkedes i weekenden på Bornholm til Höst-Open.

Her blev løberne trakteret med en ganske særlig forret – nemlig sprintorientering på Christiansø, som PI København stod bag inden weekendens løb på Hammeren og i Bolsterbjerg, hvor Viking Atletik havde arrangørkasketten på.

Til løbene lørdag og søndag var der 1053 tilmeldte og oveni kom et par håndfulde åbne baner.

- Det er flere end vi havde regnet med. Jeg ved ikke om folk har savnet løb og var ekstra ivrige for at kommende afsted, men flere sagde ”Hvor er det fedt at være til løb igen”. Måske har sprinten på Christiansø også hjulpet med til at trække ekstra mange herover. Det var lidt af en logistisk udfordring, for der kan kun være 180 mennesker på færgen, fortæller stævneleder Lars Wichmann.

Derfor var der sat adskillige ekstra færgeafgange ind, og deltagerne blev bedt om at tage den først mulige færge tilbage til Gudhjem efter sprinten, der var tilrettelagt som put n' run.

Der var også en sprint i Gudhjem til deltagere, der ikke fik plads på færgen - og de mest ihærdige løbere nåede både sprinten på Christiansø og i Gudhjem.

Flertallet af Höst-Open-deltagerne var naturligvis danske, men traditionen tro trækker løbet også deltagere fra en lang række svenske klubber. I alt var der løbere fra ni nationer i feltet.

Og det er et begejstret arrangørhold der kan gøre status efter det, der med al sandsynlighed bliver årets bedst besøgte orienteringsstævne på dansk jord.

- Vi er stadig ved at få armene ned. Og hvis der er en ting vi skal huske til næste gang, så er det at sørge for godt vejr. Det var helt fabelagtigt lørdag eftermiddag med en skyfri himmel og deltagerne kunne sidde i t-shirt udenfor. Lyset var nærmest som hvis man forestiller sig et maleri. Der var en helt ubeskrivelig stemning, siger Lars Wichmann.

Find resultater på Höst-Opens hjemmeside - og se baner og GPS-tracks på O-track.