Skip to main content

Danish Spring Langdistance

| Thomas Jensen | Nyheder 2021

2021 DS malin1

 

 

 

 

 

 

 

 

Malin Agervig Kristiansson tog sin anden sejr i denne weekend med en imponerende marginal på fire minutter. 

-- redigeret i afsnittet om H16 --

Danish Spring blev afsluttet med en barsk langdistance i Søskoven ved Esrum Sø. Et forholdsvis højt antal poster af en langdistance at være sørgede for, at løberne blev holdt meget i terrænet, og det blev krydret med en række små tekniske stræk. Løbet  var samtidig sidste testløb til JWOC og EYOC.

Sejr til Malin i Dame junior
I dame junior klassen var Malin Agervig Kristiansson fra OK Snab tilbage på toppen af resultatlisten, efter hun 'kun' blev nr. 5 på mellemdistancen. Hun vandt efter et næsten fejlfrit løb en overbevisende sejr med hele 4 minutters margin ned til Hedvig Valbjørn Gydesen fra OK Melfar, der til gengæld kun have 9 sekunder at give af ned til Mathilde Smedegaard fra Søllerød OK. Fjerdepladsen gik til Alberte Kaae-Nielsen og disse fire løbere har således været øverst på resultatlisten i alle weekendens tre løb - sammen med Eva Örnhagen (2'er på sprint og 1'er på mellemdistance), der dog stod over i dag for ikke at provokere en mindre skade, hun har bøvlet med hen over sommeren.

På de efterfølgende pladser på dagens konkurrence fulgte Xenia Bregensøe fra Tisvilde Hegn OK, Marie Møller Nielsen fra OK Pan, Amalie Ertmann fra Allerød OK, Dicte Højbjerg Andersen fra Helsingør SOK, Sigrid Høyer Staugaard fra FIF Hillerød og Ida Riis Madsen fra RSOK.

Weekendens testløb er dog ikke de eneste der tæller til udtagelsen. Første runde testløb blev afholdt på Nordsjælland i juni måned. Så der er mange resultater at tage med i betragtning, når landsholdsledelsen skal udtage holdet til junior-VM. Der er flere førsteårs juniorer der banker på til holdet, og så er der også fire pladser at kæmpe om til EYOC for 17-18 løberne. Så der er nok en række unge piger, der venter spændt ved telefonen her de næste dage.

2021 DS Linus1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linus Agervig Kristiansson kan løfte armene som sejrherre i dagens langdistance i herre junior klassen.

Mere Agervig Kristiansson i Herre junior
I herre junior klassen lykkedes det Linus Agervig Kristiansson fra OK Snab at vriste sejren fra Jacob Steinthal fra FIF Hillerød, der ellers har været så suveræn på spring og mellemdistancen. I mål var Linus 54 sekunder foran Jacob, og han fik derfor sat en tyk streg under sig kandidatur til Junior-VM holdet. Lige som sin søster Malin, løb Linus et næsten perfekt løb, med kun et enkelt reelt bom. Jacob Steinthal var ikke lige så tilfreds med sit løb, som han havde været de tidligere dage. Han lave et bom tidligt på banen, og kom efterfølgende til at forcere lidt for meget, hvilket gik ud over flydet.

Allerød OK's Theis Munktved fulgte også flot op på de to gode løb fra sprint og mellemdistancen, hvor han blev nr. 2. I dag blev det til en 3. plads ca. 5½ minutter efter Linus. Theis løb lidt mere forsigtigt i dag, for ikke at sætte det gode udgangspunkt fra de to første dage over styr, så han var rigtig godt tilfreds med tredjepladsen - og for sin præstation i det hele taget på disse testløb.

På de næste pladser fulgte Elias Hinge Krogsgaard fra Silkeborg OK, Jonas Damm Als fra OK Pan og Mathias Buchgreitz fra Søllerød OK.

Tredje sejr til Laura
I D16 var Laura Kaldahl Hornbæk for tredje gang i træk bedste dansker, og har dermed gjort rigtig fint opmærksom på sig selv over for landsholdsledelsen. Hun blev slået af svenske Annika Stamer fra Järfälla OK, men hun var to minutter foran Emlie Skov Dalgaard fra OK Pan, der igen havde tre minutters forspring til Frida Kärner Grooss fra Allerød OK. Der var blot fem danskere der gennemførte banen i dag.

Endnu en sejr til Niels Dalgaard
I H16 trak Niels Dalgaard fra Kolding OK sig endnu engang sejrrigt ud af dagens opgør. I mål havde han et forspring på godt to minutter til Mads Christian Maarup, der således har en 4. en 3. og nu en 2. plads i weekendens konkurrencer. August Gabs føjede også endnu en top 4 placering til weekendens meritliste, da han løb tredjepladsen i hus ca. et minut efter Mads Christian.

Fjerdepladsen gik dag til Hannes Mogensen fra OK Ravinen. Hannes er søn af den tidligere danske verdensmester Allan Mogensen, så han har dansk statsborgerskab og kan derfor udtages til EYOC holdet, hvis udtagelseskomitéen ønsker dette. På dagens løb tabte Hannes sin SI brik i starten og opdagede det først ved post 1. Han måtte så løbe tilbage, hvor startpersonalet havde fundet den. Det betød, at han mistede 5½ minut på post 1. I mål var han 4½ minut fra sejren. 

På de efterfølgende pladser fulgte Johannes Marager fra Allerød OK og Erik Grønborg Nielsen fra Allerød OK.

2021 DS Jacob1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jacob Steinthal kan juble efter at have løbet tre rigtigt flotte testløb i denne weekend.

JWOC og EYOC holdene offentliggøres 5. august 2021
Nu er alle testløbene overstået. Løberne har gjort deres - så nu er det op til landsholdsledelsen at sætte de helt rigtige hold til JWOC og EYOC. Holdene offentliggøres den 5. august 2021 - men inden da har udtagelseskomitéen en opgave med dels at udtage holdene - dels at give nogle løbere en rigtig glædelig nyhed - men så også at give nogle løbere den besked, at de ikke klarede cuttet denne gang.  

Udtagelseskriterierne finder du her.