Skip to main content

Meget på spil ved weekendens Danish Spring

| Nyheder 2021

2021 SprintQ Klysner

Der er masser af mesterskabsudtagelser, WRE-point og ranglisteplaceringer på spil, når Danish Spring sætter gang i efterårssæsonen i Nordsjælland i weekenden.

Fredag løbes der sprint i Farum, og lørdag og søndag lægger Grib Skov/Søskoven terræn til hhv. mellem- og langdistancen ved Danish Spring, som arrangørerne Allerød OK, OK Øst og Farum OK har flyttet fra den sædvanlige placering i kalenderen i slutningen af marts på grund af coronapandemien.

Løbene tæller som udtagelse til sensommerens internationale mesterskaber for ungdommen – Ungdoms-EM (EYOC) i Litauen i august og Junior-VM (JWOC) i Tyrkiet til september. Der skal udtages fire løbere til hver af klasserne D16, H16, D18 og H18 til EYOC, mens der er seks pladser af hvert køn på spil til JWOC.

Derfor er ungdoms- og især juniorklasserne også flot besat, så der er udsigt til hård kamp om de bedste placeringer hele weekenden.

I eliteklasserne løbes der foruden den ærefulde sejr også om WRE-point på verdensranglisten og seniorernes rangliste herhjemme – Trimtex Senior Cup – skydes i gang med point på spil alle tre dage.

Startlisterne tæller en lang række landsholdsløbere – blandt dem også en håndfuld af deltagerne ved det nyligt overståede VM i Tjekkiet.

I startlisten springer den belgiske sprintspecialist Yannick Michiels også i øjnene. Han blev nummer fire ved VM-sprinten i Terezin for fire uger siden og havde en sølvmedalje med hjem fra EM tidligere på året, så resten af feltet får mulighed for at måle sig med en løber fra den absolutte verdenstop fredag aften i Farum.

Følg med via Danish Springs hjemmeside her – og stævnets Facebookside her.

Foto: Cecilie Klysner, FIF Hillerød Orientering - i aktion ved VM-sprinten i Terezin tidligere på måneden.  Af Erling Thisted