Skip to main content

MTBO landsholdet stiller sigtekornet ind på VM

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2021

Morten 1

Morten Örnhagen Jørgensen trykker til under søndagens langdistance (Foto: Jarmo Koskela)

De udtagne ryttere er i fuld gang med at gøre sig klar til det nært forestående VM i Finland – et af sæsonens absolut største mål - som står til at gå i luften her tidligt på sæsonen. Landsholdsrytterne skulle som en del af VM-forberedelserne have været afsted til en World Cup runde i Finland i efteråret 2020 for at få fornemmelsen af kort og terræner på de kanter, men det blev som så meget andet i løbet af de seneste 15 måneder aflyst. Men nu er der langt om længe endelig lidt glædeligt nyt at berette om fra den internationale front. Alle involverede regner stadig med at VM i Finland lader sig realisere, og Corona-situationen til trods havde det danske landshold fået godkendt rejse og deltagelse i 2 afdelinger af de finske MTBO mesterskaber i den netop overståede forlængede weekend. Med base i Espoo, et stenkast udenfor Helsinki, deltog holdet i de finske mesterskaber på sprint- og lang-distance som også var udlagt som WRE events og dermed også gav deltagerne mulighed for at samle ranking-point til kontoen.  

Ud over deltagelse i de 2 løb blev der også tid til 3 individuelle træningspas fredag og et enkelt lørdag formiddag inden eftermiddagens sprint. Søndagen bød på en gedigen langdistance og slutteligt blev turen afsluttet med en massestarts-træning mandag inden næserne igen blev vendt hjemad. Lørdagens sprint foregik i et ret fladt område præget af 2 terræntyper med skiftevis urbant business område med små parker imellem hvor der hovedsageligt blev kørt på hårdt underlag og et tilsluttende skovområde med mange stier og marker/enge. Søndagens langdistance løb af stablen i et småkuperet skovområde med mange stier af meget skiftende farbarhed af alt fra super-hurtigt til virkelig tricky stenede små stier som stillede krav til cykelteknikken. Selv om man resultatmæssigt altid gerne vil have at det går godt, så var placeringerne på resultatlisterne ikke det primære fokus denne gang. Ud over at få erfaring med de kort og terræn-typer der venter rytterne til VM, var det også vigtigt at få afprøvet noget af det som adskiller sig markant fra hvordan MTBO udføres på hjemmebanen i DK: I Finland må der i de aktuelle terræner køres udenfor de stier som er gengivet på kortet og igennem skovbunden hvor man finder det fornuftigt. Alt afhængig af fremkommeligheden og terrænets beskaffenhed som helhed, åbner dét i sagens natur for en række af alternative vejvalgsmuligheder, og det var netop de momenter som skulle trænes i løbet af weekenden.

På vejen hjem fra Finland berettede landstræner Allan Jensen følgende i løbet af tirsdagen: ”Jeg kan sige at vi har haft nogle yderst udbytterige træninger og konkurrencer, som for mig at se har været den helt optimale forberedelse frem mod VM. Det kan vise sig at blive en meget afgørende faktor for de danske præstationer ved VM at vi i sidste øjeblik lykkedes med at gennemføre træningslejren, da vi har fået værdifuldt kendskab til de finske terræner, som i visse områder er særdeles udfordrende med et diffust og tætpakket stibillede og åbne områder med bar klippe. Og ikke mindst har vi nu haft mulighed for at afprøve og vænne os til muligheden for at færdes gennem terrænet uden for stierne. Vi er 100% klar når det går løs om 2,5 uge!”

Resultater fra de 2 mesterskabsløb findes her:http://www.resultfellows.com/2021/essu/  

Ud over landstræneren samt assisterende landstræner Nina Hoffmann var følgende med i Finland:

Seniorer

  • Camilla Søgaard (Horsens OK)
  • Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød)
  • Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød)
  • Birka Øhlenschlæger Nielsen (Silkeborg OK)
  • Oliver Friis (Horsens OK)
  • Thomas Steinthal (FIF Hillerød)

Juniorer

  • Annika Henriksen (Svendborg OK)
  • Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød)
  • Morten Ingmar Örnhagen Jørgensen (OK Snab)
  • Noah Tristan Hoffmann (Mariager Fjord OK)Afbud fra: Gertrud Riis Madsen (Rold Skov OK)

Afbud fra: Gertrud Riis Madsen (Rold Skov OK)