Skip to main content

Sidste EM-testløb i Haderslev – masser af spænding

| Anders Bachhausen | Nyheder 2021

Der var spænding og nervøsitet at spore blandt de 31 løbere, der lørdag stillede til start i Haderslev i det sidste af to testløb til EM. Der var nemlig mulighed for at løbe sig direkte på EM-holdet i Knock-Out finalerne, hvor der blev løbet to heats for hhv. damer og herrer, hvor de to bedste i hvert heat, samt dem med de yderligere to bedste tider, kvalificerede sig direkte til at repræsentere Danmark til EM i Knock-Out sprint.

Men først skulle der løbes kvalifikation, der var en individuel sprint der også tages i betragtning i udtagelsen af resten af det danske hold til EM. Fra kvalifikationen gik de 12 hurtigste damer og herrer videre til finalerne, hvor de blev inddelt i finaleheats med 6 i hver.

I kvalifikationen var det de to verdensklasseløbere Cecilie Friberg Klysner (FIF Hillerød) og Jakob Ekhard Edsen (Aarhus 1900), der viste formatet og var hurtigst. Cecilie 12 sekunder foran Ida Agervig Kristiansson (OK Snab) på andenpladsen, mens Jakob fik distanceret næsthurtigste herrer, Søren Thrane Ødum (OK Øst Birkerød), med et halvt minut.

Se resultaterne fra kvalifikationen her. 

Finaler

Knock-Out finalerne bestod af 2 gaflede runder, der krævede selvstændig orientering, selvom finalisterne startede ud samtidig. Det blev alligevel en tæt affære i alle heats, hvor der især i herrernes 2. heat var kamp om pladserne 3.-5, da Emil Øbro (Tisvilde Hegn OK), Jeppe Edvardsen (OK Snab) og Rasmus Møller Jess (Roskilde OK) kom samtidigt til sidsteposten. Da røgen havde lagt sig var Rasmus først over stregen, og i en tid, der sikrede ham billetten til EM Knock-Out sprint, mens Emil Øbro og Jeppe Edvardsen ikke havde marginalerne på deres side, og akkurat missede den 6. hurtigste tid, der havde kvalificeret dem.

I toppen af herrernes heats vandt Jakob Edsen det første, foran Linus Agervig Kristiansson (OK Snab), mens Søren Thrane Ødum tog sig af sejren i det andet, foran Malte Kjær Hemmingsen (FIF Hillerød). Dagens 5. hurtigste tid blev løbet af Rasmus Møller Jess, og den 6. hurtigste tid af Andreas Bock (OK Pan), der dermed også sikrede sig en plads til EM.

Hos damerne vandt Cecilie Friberg Klysner det første heat, foran OK Melfars Hedvig Valbjørn Gydesen. I det andet heat sikrede Josefine Lind (OK Gorm) sig sejren, 4 sekunder foran Caroline Gjøtterup (Faaborg OK). Den 5. hurtigste tid blev løbet af både Ida Agervig Kristiansson og Annika Simonsen (FIF Hillerød), der havde samme tid, og dermed trak de begge billetten til EM.

IMG 0869

 

 

Alle resultater fra finalerne kan findes her.

Baner fra de to løb kan ses i O-track. 

Til EM skal der også løbes sprintstafet og individuel sprint. Det danske EM-hold offentliggøres senest d. 29/4 her på siden.