Skip to main content

Sprintstafet 8. maj sparker gang i ny stafetliga

| Anders Bachhausen | Nyheder 2021

Lørdag d. 8. maj bliver det muligt at snøre de hurtige sko, tage tre klubkammerater under armen og måle sig med resten af landets skarpeste løbere i en sprintstafet.

Søllerød OK står bag løbet i DTU Science Park i Hørsholm, der samtidig bliver første afdeling af en stafetliga, der skal køre året igennem som et eksperiment.

Løbet har elitefokus og er åbent for løbere i aldersgruppen 17-44 år. Det giver samtidig landsholdet mulighed for at pudse de sidste detaljer af i et skarpt felt, inden turen går mod Schweiz og europamesterskaberne i den følgende uge.   

Sprintstafetten skydes i gang kl. 10 og løbes på vanlig vis over fire ture med to dame- og to herreløbere, med mulighed for evt. skæve kønsfordelte hold, og mix-hold så flest hurtige løbere kan komme med.

Der tages naturligvis de nødvendige hensyn til coronasituationen. Der er derfor sat et loft på 25 hold.

Tilmelding til løbet foregår via O-service.

Initiativtager Troels Christiansen fra Søllerød OK fortæller videre, at klubben ønsker at støtte landsholdet med forberedelserne til EOC, og endvidere vil donere overskuddet fra stævnet til DOF.

Sidst der blev løbet stærkt i området var ved WMOC 2018 sprint kvalifikation.

Læs mere på stævnets hjemmeside her.

JRA02708

 Simone Niggli vandt guld sidst der blev løbet hurtigt i DTU Science Park ved WMOC i 2018.

Ny stafetliga ser dagens lys

Vinderne af sprintstafetten i Hørsholm kan samtidig blære sig med at føre den nyoprettede stafetliga, der skal løbes over mindst syv afdelinger resten af året.

Stafet har stort fokus i elitearbejdet i de kommende år, og det er baggrunden for at sætte gang i en uofficiel stafetliga i 2021.

Landsholdsledelsen har derfor forhørt sig hos en række klubber, der har givet en hjælpende hånd med at få projektet op at stå. Udover sprintstafetten i Hørsholm og de stafetter, der i forvejen er kalenderen, står OK Roskilde og Holbæk bag en stafet i Nykøbing Sjælland i slutningen af juni.

Ligaen ser i øjeblikket ud som herunder, men skulle der være en jysk klub med lyst til og mulighed for at stable en stafet på benene, bliver der også plads til det.

Stafetliga 2021

8/5

Elitesprintstafet

DTU Science Park, Søllerød OK

6/6

DM sprintstafet

DTU Lyngby campus, Søllerød OK

25/6

Elitesprintstafet

Nykøbing Sj, OK Roskilde og Holbæk OK.

14/8

SM Stafet (skov)

Tisvilde Hegn, Søllerød OK

21/8

JFM stafet (skov)

Hastrup

11/9

Elitestafet (skov, ikke bekræftet)

Jylland

18/9

DM Stafet (skov)

Blåbjerg, OK West

Point tildeles til klubhold efter pointberegningsmodellen for Trimtex Senior Cup.