Skip to main content

Der er DM igen! Ultralang søndag i Sorø

| Nyheder 2021

Søndag er der endelig DM-medaljer på højkant igen, når der er DM Ultralang på programmet i Sorø Sønderskov.

Med de nuværende coronarestriktioner er det muligt at arrangere deciderede stævner, hvis man overholder retningslinjerne og fordeler deltagerne over tid og sted – noget som flere hundrede orienteringsløbere nød godt af på Rømø og Læsø i påskedagene.

Det er Sorø OK, der står bag søndagens danmarksmesterskaber og her fortæller stævneleder Janus Storland at det har været et specielt forløb frem mod stævnet.

- Ved juletid havde vi ikke de store forhåbninger til, at vi kunne få lov til at holde stævnet. Så vi lå mere eller mindre døde indtil februar, hvor der kom en melding om at der ville blive åbnet lidt op til marts. Derfor var vi lidt bagud på point og havde travlt med at få styr på kort og hjælpere. Og vi har haft en rigtig, rigtig god kortkonsulent, der har brugt mange timer i skoven og sammen med korttegnerne for at styr på de nødvendige rettelser, der er, siger han.

Løbsdagen på søndag bliver heller ikke noget dansk mesterskab i klassisk forstand.

Starttiderne er spredt ud som meget som muligt, der er særskilte parkeringspladser for løbere fra henholdsvis Øst- og Vestdanmark og de åbne baner har deres helt eget start- og målsted.

På den måde kan det lade sig gøre at sende flere hundrede løbere i skoven og stadig overholde de tekniske retningslinjer.

- Da vi afviklede DM Mellem for fire år siden, gjorde vi alt hvad vi kunne for at holde folk på stævnepladsen med cirkustelt, spisning og kiosk. Og nu er det lige pludselig med modsat fortegn, hvor det går ud på at holde folk spredt. De skal helst komme og løbe og så tage hjem igen og det er jo superærgerligt, fortæller han.

Start- og målområderne vil være tydeligt markeret, og her vil der stå personale og holde øje med at der maksimalt er 40 løbere forsamlet ad gangen. OK Sorø har også sendt deres plan for afvikling af stævnet til politiet på forhånd.

- Vi forventer jo at politiet kommer på besøg. Enten fordi de tager et rutinetjek eller fordi, der er nogle der anmelder arrangementet til dem, fortæller Janus Høhne.

Trods travlheden og de særlige hensyn glæder stævnelederen sig til at kunne sende flere hundrede orienteringsløbere i skoven på søndag.

- Jeg synes jo, at de skal komme og få en god oplevelse – og komme med dem, de kender og tage af sted igen med dem, de kender, siger han med et smil.

I eliteklasserne virker løberne også sultne efter at konkurrere om medaljer igen.

Startlisten i D21 tæller eksempelvis den syvdobbelte verdensmester Maja Alm (OK HTF), der har meldt ud hun har langdistancen og stafetten ved sommerens verdensmesterskaber som sit sæsonmål. Hun skal dog nok få konkurrence af løbere som Agnes Kracht, Tisvilde Hegn OK og Annika Simonsen, FIF Hillerød Orientering, der var henholdsvis tredje- og fjerdehurtigst på mellemdistancen ved testløbsweekenden for to uger siden i St. Dyrehave.

Hos herrerne er den regerende danmarksmester på langdistance, Jakob Edsen fra Aarhus 1900 blandt favoritterne. I testløbsweekenden for to uger siden viste Malte Kjær Hemmingsen, FIF Hillerød sig at have godt med fart i benene på lørdagens sprint, som han vandt. Han er også med søndag, ligesom den mangedobbelte DM Ultralang-vinder Rasmus Djurhuus, OK Pan er det.

Instruktion og startlister findes på DM Ultralangs hjemmeside

Foto: Iben Valery