Skip to main content

Talent- og eliteløbere kommer på græs i weekenden

| Nyheder 2021

2020 EC samling 1

 

Lørdag morgen tager elite- og talentløbere hul på den første af to konkurrencer i weekenden. Der er stafet på programmet i Siim skov udenfor Ry og løbere fra hele landet er blevet opfordret til at stille klubhold og deltage i årets første reelle konkurrence. Hele 14 klubber er repræsenteret på de i alt 19 hold, der stiller til start på lørdagens helt klassiske tre-mands stafet. Weekendens felt tæller også mange af de 15-20-årige talentløbere, og det glæder landsholdsledelsen at så mange har samlet handsken op.

Landstræner Tue Lassen er banelægger lørdag, og der er lagt op til en spændende udfordring i den stejle skræntskov. Konkurrencen bliver selvfølgelig uden tilskuere, og der er lavet en detaljeret plan for hvor de forskellige ture skal opholde sig hvornår, så der på intet tidspunkt er for mange samlet det samme sted. Der er dog skruet op for konkurrencefølelsen alligevel med publikumspassage, forvarsling, mange gaflinger og et kringlet baneforløb, der gør at løberne skal gøre sig umage for at være helt alene i skoven undervejs.

Søndag byder landsholdsledelsen på sprint i et jomfrueligt område af det sydlige Aarhus. Med landstræner Jeppe Ruud som banelægger, skal både de unge talenter og garvede eliteløbere sørge for at få støvet sprintrutinen hurtigt af, hvis de vil være med i toppen af feltet.

Med 26 herrer og 14 damer på startlisten er en stor del af Danmarks bedste orienteringsløbere repræsenteret, når det går løs i Håndværkerparken på søndag og det bliver spændende at se om nogle lange vintermåneder med meget selvtræning har givet det udbytte løberne har håbet på.

Der kommer resultater her på hjemmesiden efter løbene.