Skip to main content

DOF siger tak for ekstremt vigtige donationer

| Nyheder 2021

 Donations billede 2

Coronapandemien har haft stor indflydelse på alles hverdag i det seneste lille år, og den har også sat tydelige aftryk i Dansk Orienterings-Forbund.

For mens vi naturligvis glæder os over fortsat at kunne dyrke vores idræt under særlige former, så gør den omfattende nedlukning og de følgende restriktioner ondt på forbundets økonomi. Aflysningen af alle stævner i de seneste måneder og foreløbig et godt stykke ind i foråret betyder at DOF ikke modtager løbsafgifter, som udgør en stor del af forbundets økonomiske fundament.

Derfor vil forbundet gerne sige tusind tak for mange frivillige donationer, der er strømmet ind i de seneste 10 måneder - ofte i forbindelse med corona-tilpassede træninger og løb.

Enkeltpersoner og familier har doneret mere end 100.000 kroner.
Klubberne står bag ekstraordinære indbetalinger på knap 80.000 kroner.
Endelig har Find vej-brugerne også doneret knap 15.000 kroner til forbundet.

De omtrent 200.000 kroner spiller en enorm rolle for forbundets fortsatte muligheder for at arbejde i de mange strategiske områder under DOF. Børn og Unge, Motion- og Foreningsliv, Skov, Kort, MTBO og Elite – bare for at nævne en god håndfuld.

Køge OK donerede penge fra hjælpepakke
En af de klubber, der har doneret penge til forbundet over flere omgange, er Køge OK.

- Vi har en god økonomi i klubben og vi synes, at det var naturligt at gøre. Vi kunne jo forstå, at DOF ikke havde for meget at gøre med, og vi fik at vide på kredsmødet i Østkredsen, at donationerne skabte stor glæde, fortæller Tage Ebbensgaard, der er formand i klubben.

Køge OK skulle i 2020 have arrangeret SM Sprint i første weekend af maj, men var naturligvis nødt til at aflyse som følge af corona-restriktionerne. Senere blev der åbnet for muligheden for at idrætsforeninger kunne søge hjælpepakker for at dække tabte indtægter.

Det gjorde Køge OK efter opfordringer og fik dækket størstedelen af det beløb, som klubben havde budgetteret med at tjene på sprintløbet.

- Vi regnede hele tiden med at vi ville sende de penge videre til DOF, som løbet ville have indbragt i løbsafgifter, siger formanden i Køge OK, der håber på at 2021-udgaven af den sjællandske sprintweekend kan blive til noget. Den er planlagt til weekenden d. 29.-30. maj.

Nye donationer er meget velkomne
Der skal ikke herske tvivl om, at DOF vil sætte stor pris på yderligere donationer i de kommende måneder.

De første større stævner i 2021-sæsonen er allerede aflyst som følge af coronapandemien og forbundet regner med at gå glip af løbsafgifter for flere hundred tusinde kroner som følge deraf.

Man kan yde en frivillig donation til DOF på flere måder:

MobilePay:
269030 – Skriv gerne ”Frivillig donation” og også meget gerne hvor du har løbet i kommentarfeltet. Så kan vi takke arrangørerne.

Bankoverførsel:
Reg. Nr: 9385 Kontonr. 1465756639 (Spar Nord) – Skriv også gerne ”Frivillig donation til DOF” som kommentar.

Endelig har Find vej i Danmark sin egen MobilePay-konto: 421135