Skip to main content

12. december: World Orienteering Day

| Nyheder 2018

Hver dag frem mod jul åbner vi en låge i DOF's julekalender og ser frem mod en konkurrence eller arrangement i det kommende år.

Bag dagens låge gemmer sig et arrangement, man i høj grad selv kan være med til at sætte sit præg på: World Orienteering Day, der i 2019 afholdes i perioden 15. -21. maj.

World Orienteering Day blev sat i søen i 2016 af det internationale orienteringsforbund IOF med det mål at øge orienteringssportens synlighed og tilgængelighed for især unge mennesker.

Siden da har der hvert år på verdensplan været afholdt tusindvis af events med mange hundredetusinder af deltagere til stævner, der alle var en del af World Orienteering Day.

Det primære mål er skabe events for skoler, men aktiviteter for klubbens medlemmer eller andre interesserede er mere end velkomne og tæller med i det store WOD-regnskab. 

Fra 2019 og frem overtager World Orienteering Day den rolle, som Find vej Dagen har spillet siden 2012. Det vil sige, at DOF opfordrer klubberne til at benytte World Orienteering Day som afsæt for rekrutteringsaktiviteter i WOD-ugen og med opfølgningsarrangementer i de efterfølgende uger.

Læs mere om det i artiklen her

World Orienteering Day stiller en større PR/diplom-pakke til rådighed for arrangørerne. Se mere på WOD's hjemmeside.