Skip to main content

TV 2 sender verdensmesterskaber i både 2019 og 2020

| Nyheder 2018

Pressemeddelelse udsendt fredag morgen kl. 09:

VM i Trekantområdet sendes på TV 2

TV 2 Sport har netop indgået en aftale om at transmittere VM i by-orienteringsløb, når det i august 2020 skal holdes i Kolding, Fredericia og Vejle.

Det er ikke kun borgere og besøgende i Trekantområdet, der om halvandet år får mulighed for at opleve VM i orienteringsløb helt tæt på. Mesterskaberne bliver nemlig også vist på landsdækkende fjernsyn. Det står klart efter TV2 og Det Internationale Orienteringsforbund (IOF) har underskrevet en aftale om TV transmission af VM i orienteringsløb i Norge i 2019 og i Danmark i 2020.

- Der er mange tendenser i tiden, der går mod en øget interesse for orienteringsløb. Dette vil vi på TV 2 SPORT gerne være med til at underbygge med vores dækning af VM i Norge og Danmark. Vi glæder os derfor meget over, at have erhvervet rettighederne til VM i Orientering. Som en dansk sportskanal passer VM og TV 2 SPORT rigtig godt sammen, da det danske landshold traditionelt jo også har præstereret flotte resultater. Det giver os også gode forhåbninger for antal tv-seere - i særdeleshed i Danmark, siger Kristian Hyldgaard, redaktionschef på TV2 Sport.

Mens VM i Norge bliver et traditionelt VM med længere ruter i skovområder, bliver VM i Trekantområdet i 2020 det første mesterskab, hvor der udelukkende løbes sprintløb i bymidterne. Det gør sporten mere publikumsvenlig – også for TV-seere. Aftalen med TV 2 betyder derfor også øget synlighed for orienteringssporten, hvilket glæder Walther Rahbek, formand i Dansk Orienterings-Forbund.

- I Dansk Orienterings-Forbund glæder vi os over, at TV 2's seere også får mulighed for at følge vores ekstremt dygtige landshold, der arbejder målrettet hen mod at levere verdensklassepræstationer ved verdensmesterskaberne på hjemmebane i 2020. Samtidig får vi vist vores idræt frem for alle TV 2-seerne, der kommer til at se at orienteringsløb også kan dyrkes i byområder og er en intens og udfordrende sportsgren, som alle kan prøve kræfter med, siger han.

Til VM i 2020 dystes der i 3 tre discipliner - 2 individuelle og en stafet – som skal løbes i henholdsvis Fredericia, Vejle og Kolding. TV-dækningen betyder derfor også, at de tre værtsbyer bliver vist frem i hele Danmark.

-  Der er fra begyndelsen lagt stor vægt på, at VM skal være synligt i bybilledet og involvere et stort antal af vores borgere. At Trekantområdet og de 3 værtsbyer også bliver synlige for mange flere end de tilrejsende deltagere og tilskuere er en stor bonus, og vi glæder os til at give danskerne smagsprøver på, hvad vores område har at byde på, siger Jens Ejner Christensen, formand for Trekantområdet Danmark og borgmester i Vejle.

Ved VM er der tradition for, at der lægges et tilskuerløb forud for selve mesterskabsløbene. Det betyder, at Trekantområdet udover de 500 eliteløbere, kan se frem til at få besøg af 2000 amatørløbere i mesterskabsugen.