Skip to main content

Juniorlandsholdet 2019

| Nyheder 2018

juniorlandsholdetWallpaper2019 er med danske øjne et særdeles spændende år med junior-vm på hjemmebane i Silkeborg. De danske løbere har gode muligheder for at levere flotte resultater med en stor del af orienteringsdanmark på tilskuerpladserne.

Juniorlandstrænerne Astrid Ank Jørgensen, Rasmus Folino Nielsen og Jeppe Ruud har i år modtaget den største interesse fra juniorløbere i mange år. Hele 47 løbere har indsendt interessetilkendegivelse til juniorlandsholdet og dets aktiviteter.

I udtagelsen har trænerne primært lagt vægt på resultater fra mesterskaberne EYOC, JWOC og JEC, samt øvrige større løb i Danmark. Derudover er der lagt vægt på træningsindstilling og -indsats. Juniorlandsholdet i 2019 er derfor endt på 13 løbere. 7 damer og 6 herrer. Der er to nye ansigter på holdet som begge har leveret gode resultater det sidste halve år. Landsholdet siger velkommen til Malin Agervig Kristiansson og Morten Örnhagen Jørgensen, begge OK Snab.

I foråret 2019 vil juniorlandstrænerne vurdere om der skal laves supplerende udtagelse til holdet, vurderet ud fra træningsindsats gennem vinteren og resultater fra årets første løb. Som et nyt tiltag vil juniorlandsholdet i samarbejde med juniorkursus-gruppen og DOFs Venner afholde en fællessamling i marts måned i Silkeborg. På denne samling vil der være mulighed for løbere udenfor gruppen at vise sig frem til et iagtagelsesløb. Derudover er der wildcardudtagelse på to samlinger i efteråret i henholdsvis Göteborg og Slovenien.

Juniorlandsholdet 2019

Damer:
Agnes Nørgård Kracht, Tisvilde Hegn OK
Annika Simonsen, FIF Hillerød Orientering
Hedvig Valbjørn Gydesen, OK Melfar
Ida Øbro, Tisvilde Hegn OK
Lise Termansen, OK HTF
Lotte Jauhojärvi Markussen, OK Pan Århus
Malin Agervig Kristiansson, OK Snab

Herrer:
Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Århus
Malte Kjær Hemmingsen, FIF Hillerød Orientering
Malthe Poulsen, FIF Hillerød Orientering
Mikkel Holm Nielsen, OK Pan Århus
Morten Örnhagen Jørgensen, OK Snab
Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød

Udtagelser 2019:

  • EYOC, Hviderusland d. 26-30/6: 4 løbere i D 15-16 og H 15-16 og op til 4 løbere i D 17-18 og H 17-18
  • JWOC, Danmark d. 4-13/7: 6 løbere i D 17-20 og H 17-20
  • JEC, Frankrig d. 25-29/9: Op til 6 løbere i D 17-18, D 19-20, H 17-18 og H 19-20

Udtagelseskriterier findes her https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/landsholdet/information

Henvendelser bedes rettet til juniorlandstræner Jeppe Ruud på mobil 28 15 12 00 eller e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.