Skip to main content

Endnu en top 20-placering til Amanda Falck Weber

| Nyheder 2018

AmandaFW bredWorld Cup-løberne i Tjekkiet kom lørdag formiddag på en krævende opgave, da mellemdistancen skulle løbes som den eneste skovdistance i denne omgang. Amanda Falck Weber stod for endnu en stærk dansk præstation, da hun løb en 19. plads hjem i det særprægede sandstensterræn, der bød på masser af højdekurver og svær orientering på skrænterne.

Amanda Falck undgik større fejl på den knap fire kilometer lange bane, der testede løbernes evne til at holde tungen lige i munden på finorienteringen, samtidig med at de stejle skrænter pressede fysikken godt i bund undervejs.

Og dermed kunne hun løbe endnu en top 20-placering hjem til samlingen - efter at hun også blev blandt de 18 bedste i torsdagens Knock-Out Sprint, hvor semifinalen var endestationen.

Amanda var lidt mere end fem minutter efter Sveriges Karolin Ohlsson, der vandt.

Caroline Gjøtterup blev nummer 65.

Hos herrerne var Jakob Edsen bedste dansker på 40. pladsen - knap otte minutter efter de hurtigste, mens Andreas Boesen og Emil Øbro sluttede som henholdsvis nummer 63 og 87.

Endnu en gang blev det til en tjekkisk hjemmebanesejr hos herrerne, hvor Milos Nykodym tydeligvis følte sig godt tilpas i det særprægede terræn. I torsdagens Knock-Out Sprint vandt en anden tjekke, Wojtech Kral.

Se resultater og tracking fra sandstensterrænet på arrangørens hjemmeside.

Søndag venter den individuelle sprint på World Cup-løberne.

Foto: Lars Lindstrøm - arkiv.