Skip to main content

MTBO World Cup sejr til Camilla Søgaard IGEN

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2018

Portugal Camilla i mål

En glad Camilla Søgaard efter målgang på dagens World Cup sprint. Foto: MTBOWCUP18.Portugal

Man må sige at Camilla Søgaard virkelig fik vendt skovturen på fredagens mellemdistance til noget positivt da hun efter gårsdagens succesfulde langdistance igen i dag på sprintdistancen tilkæmpede sig en plads øverst på sejrs-podiet.

En god og omhyggelig forberedelse lagde grobund for dagens succes. Holdet forventede en o-teknisk sprint rundt i de snævre og kringlede gader i den gamle borgby Odemira. Rytterne havde på forhånd kigget byen ud, så der var styr på hvor de smalle gader var, hvilke trapper der kunne køres og hvilke der ikke kunne. Noget som virkelig gav pote i dag, men alligevel fortæller Camilla fra Portugal at banen for alvor fik udfordret orienteringsteknikken. Hun var gennem løbet på bagkant med orienteringen et par gange, men turde tage sig tiden til at stoppe op undervejs for at læse kortet ordentligt, hvilket viste sig at være en god investering.

Med weekendens strålende resultater fik Camilla samlet gode point til den samlede world ranking og med to sejre i bagagen ser det ud til at hun fik kørt sig frem til en samlet 2 plads i årets World Cup. Sikke en sæsonafslutning!

Bedst af de danske herrer blev Rasmus Søgaard som med et startnummer midt i feltet kom i mål i bedste tid. Det holdt lige indtil de sidst startende spurtede i mål og han blev til sidst overgået af 3 ryttere med Vojtech Ludvik (CZE) som den endelige sejrherre. Med blot 11 sekunder op til præmieskamlen fik Rasmus således også en god afslutning på den internationale sæson med dagens 4 plads.

Og så er der sikkert nogen der spørger hvordan det gik med junior-rytteren Thomas Steinthal. Han var inden weekenden offensiv i sine udmeldinger med at gå efter et top 10 resultat på dagens sprint efter devisen ”go hard or go home”. En plan som ikke var helt uden risiko. Thomas beretter: ”Jeg kørte egentlig efter planen; med god power i stængerne efter at have sparet mig i går, hvad der var godt på nogle af de lede stigninger i byen. Jeg kørte med en aggressiv plan om at køre på kanten - så måtte det bære eller briste. Starter solidt på den meget teknisk svære sprint og har allerede halet 3 før-startende konkurrenter i land ved post 6. Fortsætter den aggressive stil med accelerationer i alle sving og fuld smadder ned af byens utallige trapper. Dog mærker jeg også flere gange, at jeg kører på kanten når jeg kun lige når at få læst mig på forkant i tide. Lige til sidst går den dog ikke længere og jeg taber et lille minut på at lede efter tredjesidste post 100 meter for tidligt. Selvfølgelig brandærgerligt men min game plan var ikke uden risici. Så selvfølgelig ikke helt tilfreds med fejlen til sidst i dag, men meget tilfreds med min overordnede præstation”.

Fulde resultater og tracking her: https://mtbo2018.fpo.pt/wpmtbo/en/category/sprint/