Flot Knock Out sprint ved Euromeeting
Det var en gruppe trætte, men også glade og ganske imponerede verdensstjerner, der lidt efter kl. 18 lørdag kunne se tilbage på den første internationale Knock out sprint konkurrence på dansk grund. Om morgenen løb deltagerne kvalifikationsløb på Per Eg Pedersens krævende baner i Koldings nordlige del, hvorfra deltagerne havde en storslået udsigt ned over Kolding by, som jo er et af løbsområderne ved VM i sprintorientering i 2020. I dagens kvalifikationsløb kunne løberne lige efter målgang gå de 20 meter til deres overnatningssted på Danhostel vandrerhjem for at lade op til eftermiddagens finalerunder.
Amanda og Miri på vej til start på kvalifikationen
Finalerne var henlagt til Assens by, der viste sig som et helt forrygende sprintteræn, som ydermere blev udnyttet helt optimalt af banelægger Troels Christiansen. Fra morgenens kvalifikation gik 36 herrer og 36 damer videre til kvartfinalerne i Assens. Kvartfinalerne afvikledes som 6 heat med 6 deltagere i hver. I hvert heat starter de 6 deltagere samtidig på en bane uden gaflinger, så man skal virkeligt have en god strategi for at kunne komme i top tre, der går videre til semifinalerne, som der er tre af. Fra hver semifinale går de to bedste videre til finalen.
Jakob Ekhard Edsen arbejder i bakkerne i Kolding
Blandt de danske herrer gik VM-bronzevinderen fra i år Jakob Ekhard Edsen og sølvvinder fra sidste år Andreas Hougaard Boesen videre fra kvalifikationen til kvartfinalen. Hos pigerne var det ligeledes VM-løberne, der viste vejen. Caroline Gjøtterup med en fornem andenplads i heatet og Amanda Falck Weber, der ligeledes gik videre fra en sikker 5. plads. Miri Thrane Ødum gik videre fra en 12. plads, mens det blev stolpe ud til Camilla Bevensee og Nicoline Friberg Klysner.
Fra den fantastiske stævneplads midt i Assens kunne man følge, hvordan deltagerne gennemførte de vanskelige vejvalg i kvartfinalen. Miri Thrane Ødum var rigtigt tæt på en semifinale, men måtte til sidst se sig sat ud efter målfoto, hvorfor der ikke var danskere i semifinalerne. Men når de store o-nationer Schweiz, Sverige og Finland kan stille med ti løbere hver, så er der kamp om pladserne.
Matthias Kyburz bagest i feltet ved arenapassagen
I finalerne blev det til sidst gevinst til den firedobbelte verdensmester Matthias Kyburz fra Schweiz og mixsprintstafetverdesmesteren Karolin Ohlsson. Matthias løb afventende i starten, men da han så de øvrige tog et langsommere vejvalg, slog han til og sikrede sig sejren. Karolin Ohlsson kunne i højere grad trække på sin løsbsstyrke og sikrede sig sejren fra spids foran landsmanden Lina Strand, som hun også var på hold med, da de vandt fredagens mix-sprintstafet.
Matthias Kyburz, da sejren var hjemme
Efter løbet var der som skrevet meget stor tilfreds med baner og løbets afvikling, hvor løberne hele tiden blev udfordret med nye krævende stræk i Assens´ hyggelige og maleriske centrum. Matthias Kyburz fortalte efter løbet, at han regnedemed at have løbet små 20 km i løbet af dagen, når man regner opvarming og afjogning med. De dygtige arrangører gjorde sig samtidig fine erfaringer med at arrangere den krævende løbsform. Erfaringer, som givetvis får betydning for den videre planlægning frem mod VM.
I morgen, søndag, skal de trætte ben i aktion en sidste gang i denne weekend på en normal sprintdistance i Christiansfeld med første start for herrer kl. 10:00 og kvinder kl. 11:15. Publikumsløbet, der også er finale i Dansk Sprint Cup, har start fra ca. kl. 12:45. Arenaen er at finde på sportspladsen ved skolen - lige vest for Arlas fabrik i Christiansfeld.
Resultater, startlister, tracking m.v. kan findes her.