Skip to main content

Flot DM-lang i Ulbjerg

| Thomas Jensen | Nyheder 2018

 

Magnus Dewett var ny mand øverste på præmieskamlen i senior eliteklassen - mens Emma Klingenberg har stået der mange gange før.

DM-lang blev afviklet i Ulbjerg Plantage med Viborg OK som arrangør. Der var bred enighed blandt alle jeg spurgte om, at det var nogle super gode og meget varierede baner, der udnyttede terrænet optimalt, som Jess Rasmussen og Søren Elkjær havde kreeret.

Tæt afgørelse i dameklassen
D 21 udviklede sig til at tæt drama mellem Emma Klingenberg fra Faaborg OK, Miri Thrane Ødum fra OK Øst og Amanda Falck Weber fra Tisvilde Hegn OK. Alle tre piger var efter løbet godt tilfredse med deres indsats. De havde alle lavet 2-3 småbom, men intet alvorligt. Emma Klingenberg trak det længste strå. Hun havde strækvinder på de tre længste stræk på bane, og det sikrede hende sejren 16 sekunder foran Miri.

"Det var virkelig hårdt, jeg måtte hele tiden minde mig selv om at presse tempoet", fortalte Emma efter løbet. Så selvom træningen ikke er så seriøs som den var i landsholdsdagene, har Emma stadig en rigtig stærk grundform - og evnen til at presse alle kræfterne ud. Amanda var blot 42 sekunder efter Emma på tredjepladsen, så det var et meget tæt opgør. Caroline Gjøtterup var godt med i starten og lå 2'er efter 15 minutters løbning. Men lidt for mange stræk med 30 sekunders tidstab betød, at hun ikke kom ordentlig med i medaljestriden og sluttede 1½ minut efter Amanda.

Første DIF medalje til Magnus Dewett
I H 21 sikrede Magnus Dewett sig sit første senior mesterskab. "Jeg har fået struktureret min træning rigtig godt sammen med min træner Kent Kragh", fortalte Magnus efter sin sejr, og fortsatte: "Jeg har haft en lang periode nu, hvor jeg har trænet rigtig godt, og det ser heldigvis ud til at give pote." Magnus vandt med 32 sekunder foran forhåndsfavoritten Tue Lassen. Tue havde ellers ført stort set hele løbet, men på langstrækket til tredjesidste post mistede han lidt over et minut til Magnus - og det var nok til at guldmedaljen skiftede hals.

Bronzen gik til sprintspecialisten Jakob Edsen, der dermed fik vist, at han også kan være med på de lange skovdistancer. "Jeg har fået en del ekstra kilometer i benene i år, så det var fedt at mærke, at jeg kunne holde tempo på så lang en bane. Det havde jeg ikke kunne gøre for et år siden", fortalte en tilfreds Jakob efter løbet.

Præmieskamlen i D og H 18. Guld til Malthe Poulsen og Annika Simonsen, Sølv til Elias Hinge Krogsgaard og Malin Agervig Kristiansson, bronze til Morten Örnhagen Jørgensen og Mathilde Smedegaard Madsen.

Præmieskamlen i D og H 20. Guld til Laurits Bidstrup Møller og Ida Øbro, Sølv til Lasse Fugmann Thamdrup og Agnes Nørgård Kracht, bronze til Rasmus Møller Jess og Lotte Jauhojärvi Markussen.

Resultaterne fra dagens konkurrencer finder du her.

Alle baner og tracks kan ses på https://o-track.dk/, hvor jeg vil opfordre alle der har tracket deres løb til at lægge det op.

 

Dagens ældste deltager Poul Erik Birk Jakobsen (også kendt som Røde) på vej i mål til guldmedaljen i D/H 95 efter 2 timer og 35 minutter i skoven.