Skip to main content

VM: Maja Alm verdensmester for fjerde gang i træk

| Nyheder 2018

Maja Alm blev verdensmester for fjerde år i træk, da hun tog en flot sejr i sprintdisciplinen på VM's førstedag i Letland. Det er første gang nogensinde, at det lykkes en løber at tage fire VM-guld i træk på den samme distance.

Maja Alm lagde sikkert ud på den knap fire kilometer lange bane, der blev løbet i Rigas middelalderkvarter med snævre gyder og mange spærringer undervejs, der krævede løbernes fulde opmærksomhed, hvis ikke det skulle koste vigtige sekunder.

På de første mellemtider var danskeren en smule efter de øvrige favoritter til verdensmestertitlen, Sveriges Tove Alexandersson og schweizeren Judith Wyder. Men efterhånden som Maja Alm fandt vej til de 17 poster på dagens bane, stod det klart at afgørelsen skulle blive tæt.

Og med en fænomenal afslutning, hvor Maja Alm holdt sit høje tempo og undgik at smide sekunder på de våde brosten, lykkedes det at løbe sig ind i bedste tid - mere end 15 sekunder hurtigere end Tove Alexandersson.

 
- Det er lidt som en drøm og er ikke helt gået op for mig endnu, at det er lykkedes. Det har været en sindssygt forløb i den seneste tid, hvor jeg har været skadet. Så jeg har slet ikke tænkt over, at jeg kunne vinde igen.  Så nu er det helt uvirkeligt, at det er lykkedes, siger Maja Alm.

- Det var en rigtig, rigtig fed bane med mange spærringer, så vi kunne ikke forberede os. Det var ret "tricky", og man skulle være på forkant hele tiden og have læst de der spærringer på forhånd. Og så måtte jeg løbe stærkt, når der var tid til det, fortsætter hun.


Caroline Gjøtterup havde også et stærkt løb på Rigas brosten og blev nummer 26. Det er hele ti placeringer bedre end VM-sprinten i fjor, der var hendes debut i VM-sammenhæng.

Hos mændene var Jakob Edsen hurtigste dansker på en flot 15. plads - tre placeringer bedre end hans VM-finale i fjor.

Og han var rigtig glad for sin præstation, som du kan se i interviewet her.


Magnus Dewett løb sig ind på en 27. plads i sin første VM-finale nogensinde.


Helt i toppen af resultatlisten genvandt Schweiz' Daniel Hubmann verdensmesterskabet bare ét sekund før New Zealands Tim Robertson, der overraskende løb sig ind på andenpladsen. En anden, velkendt schweizer, Andreas Kyburz, løb med bronzen.

Resultater:

Kvinder
3,8 kilometer, 17 poster

1. Maja Alm, Danmark, 13.43 min.
2. Tove Alexandersson, Sverige +0.17 min.
3. Judith Wyder, Schweiz +0.27 min.
26. Caroline Gjøtterup, Danmark +2.05 min.

Mænd
4,3 kilometer, 18 poster

1. Daniel Hubmann, Schweiz 15.06 min.
2. Tim Robertson, New Zealand +0.01 min.
3. Andreas Kyburz, Schweiz +0.20
15. Jakob Edsen, Danmark +0.43 min.
27. Magnus Dewett, Danmark +.1.09 min.

VM-hjemmesiden med starttider, program og resultater mm.: http://www.woc2018.lv