Skip to main content

WMOC: Guld til Jens Knud Maarup i M50

| Nyheder 2018

Det blev en endnu en dansk guldmedalje på sidstedagen af veteran-VM, hvor Jens Knud Maarup, Allerød OK, opgraderede bronze- og sølvmedaljerne fra tidligere på ugen til én af guld på langdistancen. Derudover var der metal til tre andre danske løbere i Grib Skov.

Igen strålede julisolen over de flere end 4000 løbere, der i dag slog lejr på arenaen øst for Gillelejevej i Søskoven.

Og igen blev det til dansk guldmedalje - den sjette i løbet af ugen - som endte om halsen på Jens Knud Maarup efter 9,4 kilometer i M50. I forhold til onsdagens mellemdistance byttede han og norske Christian Vogelsang plads i toppen af resultatlisten.

- Jeg prøvede at køre sikkert fra start, og havde godt styr på det de første 4-5 poster. På sekseren lavede jeg en parallelfejl, som kostede 30 sekunder. Og på det sidste langstræk kom til jeg at løbe for meget lige på, selv om jeg havde forberedt mig på at gå udenom. Men jeg vidste at det kunne række til en medalje, så jeg blev lidt bange da jeg smed 20 sekunder på at løbe til den forkerte sidstepost. Men det var superfedt, siger Jens Knud Maarup.

Og smilet var forståeligt nok ikke til at tørre af Jens Knuds ansigt efter tre medaljer på tre finaledage.

- Det har været en fantastisk uge. Man er selvfølgelig altid positiv, når det går godt. Men det har været en meget imponerende arrangement og meget imponerende kort og baner på dansk grund. Jeg blev nærmest helt stresset af, hvor stort et arrangement det var, griner Jens Knud Maarup.

 

HSOK-løberen Rolf Lund kan glæde sig over at have to medaljer med hjem efter at han fredag løb en flot sølvmedalje hjem i M60 og blev verdensmester onsdag på mellemdistancen.

- Det gik rigtig godt indtil post 12, men på post 13 missede jeg en mose og kom næsten ud til grusvejen bagved. Og det kostede nok to minutter. Oveni var der post 16, hvor jeg var tæt på at se stævnepladsen, og den var helt gal. Det ærgrede mig, for de to minutter kunne jeg nok have overlevet, men det sidste var for meget (til at vinde, red.), siger Rolf Lund, der alt i alt har haft en flot uge med to medaljer og en fjerdeplads på søndagens sprint.

- Det ville jeg gerne have solgt den for, inden jeg startede, smiler Rolf Lund.

Kent Kragh, Horsens OK vandt en flot bronzemedalje i M55, hvor den suveræne svensker Håkan Eriksson løb med guldet. Og endelig fik Inge Madsen, OK 73, en bronzemedalje i W80, der kan hænge flot ved siden af sprintguldet fra i søndags.

Blandt de internationale favoritter fortsatte mønstret: Simone Niggli vandt med mere end seks minutter i W40, Sigurd Daehlis sejrsmargin i M65 lød på knap tre.

Der er resultater, billeder, videoer og mere på WMOC's hjemmeside - og WMOC's Facebookside, ligesom der kan kigges på baner og vejvalg i O-Track.

Med langdistancen slutter en intens uge for både løbere og ikke mindst de frivillige i arrangørklubberne Farum OK, Tisvilde Hegn OK, OK Øst Birkerød og Søllerød OK.

Overalt hvor denne artikels forfatter kom frem, var der roser til baner, kort og arrangement i løbet af ugen.

Foto: Gunner Sie