Skip to main content

Annika nr. 6 til junior-VM lang

| Thomas Jensen | Nyheder 2018

Annika Simonsen løb en flot 6. plads i hus på dagens langdistance til Junior-VM. Her er hun i opløbet ved Junior-VM sidste år.

Det blev til to meget store favoritsejre på den lange distance til Junior-VM. Dagens opgave bød på lange hårde baner. Terrænet var meget åbent, så der var ikke meget skygge at hente fra træerne. Det gjaldt om at holde sig tæt på stregen - og så styre uden om de værste bakker og tætte områder.

Suveræne Aebersold
Hos pigerne løste schweiziske Simona Aebersold den opgave bedst, da hun forsvarede sin titel fra sidste år. Hun vandt med hele 5:03 minutter foran det lokale ungarske håb Zsofia Sarkozy. Simona løb den 10,2 km lange bane på imponerende 54:37 minutter.

Podieplads til Annika Simonsen
Annika Simonsen havde en tidlig start. Hun blev hentet af finske Amy Nymalm efter 1/3 af banen, hvor Annika lavede et lille svaj. Ud fra trackingen ser det ud til at være den eneste o-tekniske fejl Annika lavede i dette løb. Sammen holdt de to piger et rigtig godt tempo, og kom i mål som nr. henholdsvis 2 og 4. Så var det bare at vente og se, hvor mange af de 100 piger der startede efter dem, der kunne gøre det bedre.

Det var der kun to der kunne. Så Annika sluttede på en rigtig flot 6. plads, og kommer dermed på præmieskamlen og får et diplom som bevis på det imponerende præstation. Annikas sluttid blev 64:02 - en rigtig flot tid på 10,2 km orienteringsløb.

Annika var forståeligt nok rigtig tilfreds med sin indsats. "Mit løb gik virkelig godt og jeg er mere end tilfreds!" siger Annika, og hun fortsætter: "Jeg var meget nervøs inden start og måtte flere gange lige sige mine fokuspunkter højt for mig selv. Det var virkelig en hård og lang bane med mega meget sand, men jeg fik givet mig tiden til at planlægge og fik løftet blikket, og det ror jeg var vigtigt i dag".

Landtræner Jeppe Ruud er var meget imponeret over Annikas løb: "Annika viser igen at hun mestrer langdistancen. Hun får holdt sammen på det hele vejen i et terræn som er langt tungere, end det ser ud. Sindssygt fedt at starte mesterskabet med en podieplacering. Jeg er sikker på, at andre på holdet har lyst til at vise, at de besidder samme kapacitet de næste dage, så jeg regner med at går flere gode danske dage i møde."

De øvrige fem danske piger løb alle fornuftige løb og havde sluttider mellem 71:01 og 73:47 - så meget jævnt resultat af pigerne. Hedvig Gydesen blev nr. 39, Ida Øbro nr. 51, Agnes Kracht nr. 55, Alberte Kaae nr. 60 og Lotte Markussen nr. 62. Med 148 løbere på startlisten var de således alle sikkert i den bedste halvdel af feltet.

Suveræne Kasper Fosser
I herreklassen var norske Kasper Fosser næsten lige så suveræn, da han vandt med en margin på 4:21 minutter ned til franske Mathieu Perrin. Kasper Fosser fik en skuffende 13. plads på distancen sidste år - men nu fik han taget godt og grundig revanche. Han løb den 15 km lange bane på 69:25 - det er 4:38 min pr km!!

Laurids Bidstrup bedste dansker
De danske herrer havde svært ved at holde samme opskruede tempo. Laurids Bidstrup klarede opgaven bedst og sluttede på en fornuftig placering som nr. 41 i det 164 mand store felt. Han var 14 minutter efter Kasper Fosser. Malthe Poulsen var blot 25 sekunder efter Laurids på 43. pladsen, mens Søren Ødum blev nr. 49 yderligere 52 sekunder efter.

Den ellers så formstærke Andreas Bock Bjørnsen, der løb 8:46 på 3.000 meter for nogle uger siden, fik ikke ramt dagen og sluttede som nr. 82 ca. 8 minutter efter de tre første danskere. Mikkel Holm blev 5. dansker på en placering som nr. 90 yderligere to minutter efter. Malthe Kjær Hemmingsen stillede som varskoet ikke til start pga sygdom.

Næste punkt på programmet for juniorerne er at superrestituere - og så går det løs på sprintdistancen i morgen tirsdag.

Resultater, tracking m.m. finder du her: http://jwoc2018.hu/sprint-live/