Skip to main content

Guld til Emma og Tue til DM-sprint

| Thomas Jensen | Nyheder 2018

Præmieskamlen fra dagen DM-sprint i senior eliteklassen. Fra venstre: Jakob Edsen, Amanda Falck Weber, Emma Klingenberg, Tue Lassen, Caroline Gjøtterup og Rasmus Djurhuus.

Emma Klingenberg og Tue Lasse sørgede for dobbelt sejr til Faaborg OK ved årets danske mesterskaber i sprint.

Ulrik Staugaard og Mads K. Larsen havde lagt nogle intensive baner, hvor koden til at løse opgaven optimalt var, at man altid skulle vide, fra hvilken side man kunne tage posten. Banen gik i centrum af Hillerød - og der var mange lukkede baggårde og porte, man skulle holde styr på.

Ingen fejlfri løb i herreklassen
Såvel vinderen i herreklassen, Tue Lassen og sølvmedaljøren Jakob Edsen, der blot var 5 sekunder efter Tue, var ikke tilfredse med deres tekniske udførsel af løbet. Tue havde lavet flere små fejl - og Jakob lavede en stor fejl sidst på banen, hvor han løb ind i den forkerte baggård. Bronzemedaljen gik til Rasmus Djurhuus.

Rasmus Thrane Hansen gjorde sit comeback på sprintarenaen i dag - og han kom faktisk i mål i bedste tid. Men han havde overset en post for enden af en tvungen passage og løb få meter forbi posten - og så bliver man diskvalificeret.

Guld til Emma
I dameklassen var der afbud fra Ida Bobach, Cecilie Klysner og Maja Alm. Maja slog sit knæ under træningen i tirsdags. Meldingen er dog heldigvis, at det ikke får betydning for hendes VM-satsning, og sportschef Lars Lindstrøm forventer, at hun er oppe på fuld træningsstyrke igen i næste uge.

Med disse tre af bud var det ikke helt uventet at Emma Klingenberg løb med sejren. Hun følte sig lidt rusten i sprintrutinerne, men var ganske godt tilfreds med sit løb. Sølvmedaljen gik til Amanda Falck Weber, der var 14 sekunder efter Emma. Også Amanda var godt tilfreds. 'Det er længe siden jeg har løbet sprint, så især i starten af banen, var jeg lidt på efterkant' udtalte Amanda efter løbet. Bronzen gik til Caroline Gjøtterup.

Guld til Andreas i herre junior
I herre junior klassen fik OK Pan Aarhus tre mand på præmieskamlen. Andreas Bock Bjørnsen trak det længste strå og henviste Mikkel Holm Nielsen til andenpladsen med en marginal på blot fire sekunder. Bronzen gik til Mads Møller Skaug - men han måtte dele den med FIF Hillerøds Malthe Poulsen, der løb på præcis samme tid.

Guld til Ida i dame junior
I dame juniorklassen var der Tisvilde Hegn farver på de to øverste pladser på præmieskamlen. Ida Øbro vandt med 26 sekunder foran Agnes Nørgård Kracht. Bronzen gik Annika Simonsen.

Resultater fra dagens konkurrence finder du på DM-sprint hjemmesiden: http://www.fiforientering.dk/wp-dm2018/?page_id=402&lang=da. Her er der også et link til O-track, hvor løberne forhåbentlig får lagt deres track ind i løbet af aftenen.