Skip to main content

Herrernes Tiomila atter vundet af IFK Göteborg

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2018

Tiologo 2018

Herrestafetten ved Tiomila byder ofte på store omvæltninger fra øjeblikkelig glæde det ene øjeblik til en vis bekymring det næste. Alle ved, at det er rigtigt vigtigt at få en god start, så derfor havde OK Pan Aarhus sat deres mest rutinerede løbere på de første ture. Verdensmestrene Søren Bobach og Tue Lassen havde de to første ture. Og Søren skulle ikke stå tilbage for lillesøster, så han blev meldt alene på første radio over et halvt minut hurtigere end nr. 2. Men det er ikke nemt at ligge alene i spidsen, så 2½ km senere lå han nr. 33 små to minutter efter de forreste.  Med lidt variationer holdt den afstand resten af turen, så Søren kunne sende Tue af sted som nr. 21. For Farum Tisvildes unge talent Malte Kjær Henningsen blev det en hård tur før han skiftede som nr. 177 små 25 minutter efter de førende. Yderligere 12 minutter efter var det unge Mads Møller Skaugs tur til at skifte for OK Pans andethold. Han skiftede da ca. 5 minutter efter Troels Christiansen i Søllerøds førstehold. Troels som nr. 210 og Mads som nr. 239. Mattias Buchgreitz i Søllerøds andethold må også anerkendes for en heroisk indsats, da han skiftede som nr. 279. Claus Cerderberg indledte for Ballerup OK på en placering som nr. 305.

Oppe i den anden del af feltet tog Tue Lassen straks syv placeringer og var kun et minut efter de førende efter 3 km. Placeringen som nr. 14 blev da holdt nogenlunde konstant, men de løb stærkt oppe foran, så afstanden i mål var små 4 minutter.

I starten af den korte tredje tur fulgte Rasmus Thrane Hansen Tues recept og tog et halvt minut ind på teten. Rasmus fandt et fint tog nogle minutter efter teten og løb lige efter toget, der blev styret af superveteranen Emil Wingstedt, som om nogle dage kan fejre 43 års fødselsdag, men endnu en gang løber nattur for Haldens SK. Rasmus holdt toget indtil målgang, så Rasmus Djurhuus kom ud på den lange nattur som nr. 9 i et fint felt på 7 løbere. Som så ofte før sameldes et gigantisk tog på den lange natbane og Rasmus kom til mål midt i et felt med 25 andre til placeringerne 2 - 27. I front havde OK Linné fra Sverige løbet stærkt og alene og var da 10 minutter foran feltet.

På 5. tur var det atter de rutinerede kræfters tur, da 40-årige jonas Pilblad løb IFK Göteborg op til 3. pladsen og var 5 minutter hurtigere end Pans Jonas Munthe, der holdt en fin 17. plads. Forrest var Linné nu 6½ minut foran nr. 2.

På 6. tur imponerede Niklas Hjort Ingwersen ved som nr. 23 kun at miste små 6 minutter til teten, hvor Jens Wängdahl bragte IFK Göteborg op hvor de havde tænkt sig at blive for resten af stafetten: På førstepladsen. 7. tur blev lidt mere tung for Gacomo Frattari, men på grund af de fine præstationer på de tidligere ture, tabte han blot 3 pladser, men små 20 minutter til IFK. Samme tendens for unge Andreas Bock Bjørnsen, der med en stabil indsats på 8. tur holdt holdet på 27. pladsen. Stefan Frands Petersen holdt stilen og skiftede som nr. 32.

Så var det op til Eskil Schøning at løbe den sidste 15,4 km lange tur i den rødbedefarvede dragt. Det blev til sidst til en placering som nr. 36 lige efter prominente klubber som OK Orion og IK Hakarpspojkarna. Søllerød OK kom i mål som næstbedste danske klub som nr. 154, OK Pans andethold som nr. 183 og Farum-Tisvilde OK som nr. 196. Men efter Tiomilas sindrige beregningsregler kom i anvendelse blev de endelige officielle placeringer Søllerød OK nr. 102, Farum Tisvilde OK nr. 130 og Pans andethold nr. 136.

En anden Eskil med efternavnet Kinneberg sikrede som tidligere skrevet IFK Göteborg endnu en sejr. De blå- og hvidstribede er ikke til at stoppe i Tiomila i disse år.

Alle resultaterne kan findes på Tiomilas resultatside.

Nu sigter de danske landsholdsløbere mod næste store opgave - EM i Schweiz, der starter med både kvalifikation og finale på sprint på søndag den 6. maj. Stay tuned!