Skip to main content

Så er det Tiomila-tid

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2018

Tiologo 2018

I denne weekend afholdes den sagnomspundne svenske Tiomila-stafet atter. I år med centrum ved Nynäshamn små 60 km syd for Stockholm. Det betyder klassisk Tiomila-terræn med nogen kupering, godt med moser og åbne klippeflader og normalt ikke de helt store vejvalgsudfordringer.

OK Pan Aarhus har stolte traditioner i damestafetten, der starter lørdag kl. 13:15. I år starter holdet stærkt med Ida Bobach på førsteturen umiddelbart efterfulgt af Stine Bagger Hagner, Caroline Gjøtterup, Anneke Hald Bjørgum og Camilla Bevensee. Et hold, der kan komme langt i stafetten.

Farum Tisvilde OK stiller med et ungt hold, der indledes stærkt af landsholdsløberen Amanda Falck Weber, der afløses af juniorlandsholdsløber Agnes Kracht, mens Vera Mullerova, Iben Valery og Mathilde Nørgaard Kracht afslutter for holdet. Derudover vækker det respekt, at OK Pan Aarhus stiller med yderligere to hold i klassen, ligesom Søllerød OK stiller med en spændende kombination af ungdom og rutine.

Som altid er der også danske løbere på nogle af de internationale storhold. Sidste års to-er, Göteborg Majorna OK har givet danske Line Cederberg tilliden at løbe førstetur, mens Emma Klingenberg har andenturen hos sidste års nr. 5 fra Järla Orientering. Unge Ida Øbro har fået tildelt andenturen for det stærke hold fra OK Orion i Sverige.

Damestafetten forventes afgjort omkring kl. 18:00.

Kl. 20:30 starter herrestafetten, som ventes afgjort omkring kl. 07:30 søndag morgen. Her er det atter OK Pan Aarhus, der ser ud til at stå med de bedste danske kort. Holdet lægger hårdt ud med verdensmestrene Søren Bobach og Tue Lassen og så er der et spændende come back til Rasmus Thrane Hansen på tredjeturen før den nykårede DM Ultralang vinder Rasmus Djurhuus løber ud på den 15,3 km lange fjerde tur. Der er ligeledes stærke kort på de efterfølgende ture, så OK Pan spås gode chancer for at være godt med langt ind i stafetten. Det er derudover bemærkelsesværdigt, at både OK Pan Aarhus, Farum-Tisvilde OK og Søllerød OK hver har har to hold tilmeldte, ligesom det aftvinger respekt, at Ballerup OK atter stiller hold i den hårde klasse.

 Tiomila livestreames fra  løbets hjemmeside, der kan findes her.