Skip to main content

EM-holdet 2018 er udtaget

| Nyheder 2018

SSMaalgangEt stærkt dansk landshold med verdensmester Maja Alm, OK HTF Haderslev i spidsen rejser i maj til EM i Schweiz, årets første store højdepunkt for landsholdet. EM arrangeres i den schweiziske kanton Ticino i perioden d. 6.-13. maj, og Danmark stiller med et hold af både unge og erfarne løbere, der vil kunne kæmpe med om medaljerne på stort set alle distancer.

- De sidste fire år har budt på historisk gode resultater, og vi vil gøre alt for, at vi kan fortsætte succesen. Det er dog let at se sig blind på de mange flotte resultater og tage flere for givet, så enkelt er det naturligvis ikke, men landsholdet vil gøre alt for at opfylde målsætningen om 2 medaljer, siger sportschef Lars Lindstrøm.

I weekenden markerede Danish Spring starten på den internationale sæson i Skandinavien, og bl.a. ovenpå resultaterne herfra har landstrænerne Kenneth Buch og Torbjørn Gasbjerg nu sat navne på de udtagne løbere til EM. I alt er 12 løbere udtaget til EM. 6 damer og 6 herrer kommer til at repræsentere Danmark under mesterskaberne.

- Efter en god træningsvinter, hvor mange løbere har gennemført mange gode træningsuger, glæder vi os virkelig til at konkurrere i Schweiz. Vi forventer at vores stærkeste løbere og stafethold er med til at kæmpe i toppen af resultatlisten, og vi har også plads til en overraskelse eller to, siger landstræner Kenneth Buch.

- Største forventninger er naturligvis til verdensmester Maja Alm, OK HTF Haderslev, men også Cecilie Klysner, FIF Hillerød kan, ovenpå en række flotte præstationer til Danish Spring, overraske positivt og måske blande sig i topstriden, supplerer landstræner Torbjørn Gasbjerg. 

Tidligere verdensmester Ida Bobach, OK Pan Aarhus, er godt på vej tilbage på højeste niveau og får til EM comeback efter sin uheldige skade i juni 2017. Landstrænerteamet har i dialog med Ida Bobach valgt at prioritere damestafetten, hvorfor hun ikke kommer til start på andre distancer til EM. Til VM forventes Ida Bobach tilbage på højeste niveau, også individuelt.

Lørdag d. 7/4 rejser EM-holdet til Schweiz på 8 dages intensiv EM-træningslejr. Her vil fokus være på intensiv og målrettet træning mod respektive distancer. Ovenpå en kold afslutning af vinteren i Danmark er det et motiveret hold der rejser til Schweiz for at gennemføre den afsluttende specifikke træning mod EM.

EM holdet 2018:

Damer:
Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK, Mellemdistance, stafet og langdistance
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK: Sprintdistance, mellemdistance og stafet
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering: Sprintdistance, sprintstafet og stafet
Ida Bobach, OK Pan Aarhus: Stafet
Maja Alm, OK HTF Haderslev: Sprintdistance, sprintstafet, stafet og langdistance
Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød: Mellemdistance, stafet og langdistance

Herrer: 
Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde: Sprintdistance, sprintstafet og stafet
Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK: Mellemdistance, stafet og langdistance
Jakob Ekhard Edsen, Aarhus 1900 Orientering: Sprintdistance og stafet
Magnus Dewett, OK Snab Vejle: Sprintdistance, mellemdistance og stafet
Søren Bobach, OK Pan Aarhus: Mellemdistance, stafet og langdistance
Tue Lassen, Faaborg OK: Sprintstafet, stafet og langdistance

Udtagelsen er foretaget af landstrænerne og godkendt af sportschefen.

EM-programmet:
6/5 - Sprint kvalifikation og finale
8/5 - Mellemdistance kvalifikation
9/5 - Mellemdistance finale
10/5 - Sprinstafet
12/5 - Stafet
13/5 - Langdistance

Kommentarer og spørgsmål til udtagelsen bedes rettet til Sportschef Lars Lindstrøm på mobil 41 96 93 73 senest tirsdag d. 3. april.

http://www.eoc2018.ch/