Skip to main content

Danish Spring 2018

| Thomas Jensen | Nyheder 2018

Årets helt store forårsbebuder Danish Spring løber af stablen i den kommende weekend. Vejrudsigten lover plusgrader både dag og nat - så der burde være garanti for sne og frostfrie terræner.

De ikke særlige forårsagtige temperaturer skal ikke afholde konkurrencerne for at blive spændende. Igen i år er mange verdensstjerne taget til Danmark for at prøve formen af efter en lang vinters træning.

De traditionelle nordsjællandske skove er byttet ud med midtsjællandske terræner. Programmet lyder således på sprint i Sorø fredag, mellemdistance i Hvalsøskovene lørdag og langdistance søndag - ligeledes i Hvalsøskovene. Alle tre løb er WRE-events (verdensranglisteløb) og tæller med i både Trimtex Seniorcup, Løberen League Juniorcup - og sprinten fredag indgår i den nye Danske sprintcup.

I dameklassen bliver det spændende at se, hvordan Maja Alm er kommet igennem vinterens træning. Cecilie Klysner og Amanda Falck Weber viste allerede i sidste weekend, at formen ser fornuftig ud, men nu får de mulighed for at prøve formen af i et noget stærkere felt, hvor også de fleste af deres landsholdskollegaer stiller til start.

Hos herrerne viste Søren Bobach at han er godt kørende med sejr på både lang og mellem. Han er på startstregen med alle landsholdskollegaerne alle tre dage. Der er en række gode finner og østeuropæere til start også, og så har sidste års sprintvinder Tim Robertson fra New Zealand valgt at sparke sæsonen i gang på Sjælland igen i år.

Løbene kan følges direkte fra Danish Springs hjemmeside www.danishspring.dk. På sprinten fredag går første start kl. 15:00. Favoritterne starter traditionen tro sidst i feltet.

Herreklassen forventes at være afgjort ca. kl. 17:20, mens dameklassen er afgjort ca. 15 minutter senere. De sidst startende i de senioreliteklasser er:

17:18 Caroline Gjøtterup DEN Faaborg OK
17:19 Amanda Falck Weber DEN Tisvilde Hegn OK
17:20 Isia Basset FRA IFK Goteborg
17:21 Cecilie Friberg Klysner DEN FIF Hilleroed Orientering
17:22 Maja Alm DEN OK HTF Haderslev

17:04 Andreas Hougaard Boesen DEN OK Roskilde
17:05 Søren Bobach DEN OK Pan Aarhus
17:06 Tue Lassen DEN Faaborg OK
17:07 Tim Robertson NZL Koovee


Søren Bobach har startet 2018 med dobbelt sejr til Nordjysk 2-dages. Nu bliver det spændede at se, om han kan gentage succesen til Danish Spring. Fotoet er fra World Games sidste år.