Skip to main content

MTBO landsholdet lægger frøene til sommerens præstationer

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2018

GC

 

En del af det danske MTBO landshold har i den forløbne uge været sydpå i sol og varme og er netop nu ved at køre de sidste kilometer på deres træningslejr på Gran Canaria. Træningslejren har været en uge med fokus på mængdetræning, hvor der er blevet skrevet en masse kilometer og højdemeter i træningskalenderen som afslutning på den hårde vintertræning.

Gran Canaria er i cykelhenseende en ’lækkerbisken’ med mange muligheder og fantastisk smukke og stejle op- og nedkørsler. Et til tider særdeles barsk bekendtskab, da stigningerne er både ganske lange, men også med stigningsprocenter der ofte er over de 10 % - og i visse tilfælde endda omkring de 20 %.

 

Rytterne har naturligvis deres force indenfor MTBO og deres erfaring med landevej er noget varierende. Men formålet med træningslejren lader sig fint opfylde på en landevejsracer. MTBO er nok i øvrigt ikke noget der holder sit indtog på Gran Canaria i den nærmeste fremtid.

 

Programmet for ugen har budt på træningspas varierende fra 3 til 7 timer - og som dagligt har inkluderet ganske mange højdemeter. Alle er her sidst på ugen ved at være lidt (meget) slidt – men alle har været ved særdeles godt mod og har bravt kæmpet deres egne kampe – der kan være mange kriser i løbet af en dag der byder på 5-7 timer i sadlen, 3000 højdemeter og en 150-160 km. For Thomas Steinthal’s vedkommende rundede han de 200 km fredag – men lørdag og sidste dag skulle jo også bare være en ’let’ dag på bare 5 timer.

 Gruppen har været en skøn blanding af herre og dameryttere og et par unge U17- herreryttere. Det siger sig selv at det kan være lidt svært at holde ’sammen’ på sådan en broget flok med forskellig kapacitet og træningsbehov. Men dels har der været indlagt individuelt tilpassede intervalpas på mange stigninger, hvorefter der fra aftalt sted er kørt videre i samlet flok, og dels har de stærkeste ryttere oftest fået tjansen med at ligge med ’vind på snuden’, mens de knap så stærke har ligget lidt i læ.

 

Når man sidder i sadlen så mange timer hver dag er det helt afgørende, at der er maksimalt fokus på restitutionen.  I år har der - i modsætning til tidligere ture til Gran Canaria – været opgraderet på denne front med egen kok/madmor på turen, som har deltaget for egen regning. Det har givet ekstra søvn om morgenen til rytterne, der har ikke skullet handles ind/laves mad efter træning og der har stået mad klar når holdet er kommet ’ristet’ hjem efter træning.  - Den er i øvrigt ofte blevet indtaget stående i en kold pool, for at optimere restitutionen.

Endelig skal nævnes at der har været deltagelse af to MTBO-ryttere fra hhv. Frankrig og Litauen, som også har været med for egen betaling. De har passet godt ind i gruppen og bidrage positivt til at løfte træningen.