Skip to main content

13. december: CityOrienteringsløbet og Orienteering Runners Cph

| Nyheder 2017

DOF åbner hver dag en låge i julekalenderen, og bagved gemmer sig et eller flere orienteringsarrangementer i 2018.

13. december: CityOrienteringsløbet og Orienteering Runners Cph.

I dag er det én af de større låger, vi åbner for: Her er nemlig både Lyngby OKs årlige CityOrienteringsløb med flere hundrede deltagere og o-fællesskabet Orienteering Runners Copenhagen

Tirsdag den 12. juni 2018 kl. 18 starter endnu et CityOrienteringsløb, som denne gang forløber på Nørrebro, Østerbro og i Fælledparken med start og mål på Kastellet.

Af de godt 400 løbere der deltager hvert år er omkring halvdelen ikke medlemmer af en orienteringsklub, og en ret stor del af disse tilhører løbeklubber som er tilknyttet større virksomheder,  så som Novo Nordisk, Danske Bank m.fl.

Cityløbet appellerer sjovt nok både til hærdede o-løbere og til motionister uden orienteringsmæssig erfaring! Det sociale aspekt har stor prioritet.

For hærdede O-løbere er det en vejvalgs-udfordring samt en anderledes O-løbs-oplevelse i ”storbymæssige” omgivelser - som man ikke er så vant til - der tiltrækker! 

For motionsfolket er det en udfordring, der ikke er sværere end at alle kan gennemføre løbet, og dermed tage en stor orienteringsmæssig succesoplevelse med hjem - både for den enkelte og for gruppen!

Lyngby OK reklamerer med følgende:

Flot stævneplads med både start og mål ved møllen på Kastellet

Put & run start mellem kl. 18 og 19

Få klasser, nemlig: Dreng/pige på 5 km, Mænd- og kvindeklasser på 5 og 9 km og Grupper, også på 5 og 9 km

Løbet har sin egen hjemmeside: www.city-o.dk

Orienteering Runners Copenhagen

1-2 gange om måneden samles en gruppe unge voksne for at løbe orienteringsløb sammen i og omkring København.

Fællesskabet hedder Orienteering Runners Copenhagen, og er for de byløbere, som synes, at det er kedeligt og uinspirerede alene at løbe på veje og stier, men mangler udfordringer, elsker at komme hjem med mudder på skoene og våde sokker, og drives af at finde vej med kort og kompas. 

Konceptet er enkelt, når de mødes. Det skal være let at deltage og komme til træningerne enten på cykel eller med bussen/metroen/S-toget. Ofte består træningerne af sprintorientering i byens parker, bymæssig bebyggelse eller i gaderne, eller tekniske træninger i nærskovene til Københavnsområdet.

Når man kigger rundt blandt løberne ser man både dem, som tidligere har løbet orienteringsløb som børn - måske været væk for sporten i ungdomsårene - men gerne vil tilbage til sporten. Dem, som stadig er aktiv i sporten, men ikke har mulighed for at træne med eliten eller det at klubben ligger langt væk fra bopælen i hovedstaden. Det er også dem, som gerne vil prøve kræfter med orienteringsløb og er helt nye i sporten. Og de barske, som dyrker adventure race og mangler færdigheder for at kunne finde vej.

Trods mange forskellige indgangsvinkler til, at deltage på træningerne - så har de alle én ting til fælles: De elsker at samles om orienteringssporten tæt på bopælen i storbyen.Læs mere om Orienteering Runners Copenhagen i Facebook-gruppen, hvor der informeres om træning, events og sociale arrangementer:

Indsendt af Camilla Bergmann – koordinator for Orienteering Runners Copenhagen