Skip to main content

Landsholdene ser frem mod 2018

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2017

Samling Slettestrand Dec 2017

Seniorer og juniorer evaluerer dagens træning sammen.

Månedsskiftet november-december betyder udover starten på EM eller VM i kvindehåndbold også fællessamling for de danske landshold. I år var ingen undtagelse, da senior- og juniorlandsholdet havde fælles samling ved Slettestrand med udfordrende træning i de spændende klitplantager i området. I år havde også MTB-O landsholdet sluttet sig til, så landsholdene kunne få størst mulig synergi.

For seniorlandsholdet var det første gang vores nyansatte skov-landstræner Kenneth Buch var i aktion for alvor og Kenneth stod for de krævende tekniske oplæg. Nogle dage før samlingen modtog deltagerne oplæg fra Kenneth om hvad de skulle være forberedt på ved de tekniske træninger og hvordan de skulle arbejde for at få optimalt udbytte af træningen. Når hans mail så i øvrigt sluttede med nedenstående tekst, så var grundlaget for at få topmotiverede løbere i skoven ligesom skabt: "Det er mit mantra at skal man først i skoven, så skal det være med topkvalitet. Jeg håber at du efter bedste evne udnytter disse træninger. Alle træninger bygger på min filosofi i forhold til orienteringsteknik i skoven i forhold til top internationalt niveau. Det håber jeg vi sammen kommer til at diskutere og udvikle videre."

Sportschef Lars Lindstrøm fortæller derudover, at målet med træningen var at indarbejde en ny strategi for hvordan landsholdene skal arbejder med stafet, hvor det  grundlæggende handler om at have en offensiv tilgang til stafetløbet og prøve at vende de situationer, der kan opstå, til vores fordel.

Samlingen har ellers haft fokus på at sætte kursen for 2018 og skabe en fælles forståelse for hvor landsholdene skal hen.

Lørdag havde landsholdene besøg af DOF's formand Walther Rahbek, som således fik lejlighed til at møde både senior- og juniorlandshold, samt MTBO landsholdet. 

Samtidig er samlingen startskuddet for vintertræningen, der skal lægge grunden for næste års sæson, der har et hårdt seniorprogram med et krævende EM i Schweiz i maj og så VM i Letland i starten af august. Næste milepæl bliver den ligeledes traditionelle Sydsamling i februar, der er god at se frem til i den mørke december- og januartræning.

Ud over træningen mod næste års internationale konkurrencer, arbejder landsholdsorganisationen også mere langsigtet imod at sikre aftagerne til dagens succesrige landshold. Der arbejdes med udvikling af et nyt træningskoncept for børn og unge, samt udvikling af talentcentre og juniorlandshold. Du kan læse mere om det her i referatet fra seneste eliteklubforum, som blev afholdt i Odense i slutningen af oktober.