Skip to main content

Guld til Ida Øbro

| Thomas Jensen | Nyheder 2017

 

Ida Øbro vandt D18 til JEC i suveræn stil

Ida vandt guld på langdistancen til JEC
Ida Øbro har haft en helt forrygende sæson i år - og i dag satte hun en tyk streg under, at hun er i sit livs form, da hun i suveræn stil vandt den lange distance til JEC med mere end to minutter.

Ida hentede brittiske Grace Molloy med to minutter allerede ved første post. "Først blev jeg lidt stresset over at have hende liggende bag ved mig, men det lykkedes at bevare fokus, og derefter var det faktisk bare godt at have hende med til at presse tempoet", forklarer en glad Ida Øbro over telefonen fra Østrig. Hun lavede to små skønhedsfejl til sidst omkring publikumsposten og lige inden mål, men det kunne ikke fjerne oplevelsen af, at det havde været et super godt løb. Det viste resultatlisten da også, da hun vandt med 2:02 foran schweiziske Anja Probst - mens Grace Molloy kunne løbe bronze i hus 2:13 efter Ida.

Suverænt dansk pigehold
Men Ida var ikke den eneste, der gjorde det godt. Agnes Nørgård Kracht, Annika Simonsen og Lise Termansen blev nr. henholdsvis 8, 9 og 10 - alle ca. 4 minutter efter Ida. Det gør Danmark til den suverænt stærkeste nation i D18 - selv foran de stærke schweizere. Den sidste danske D18 løber Lotte Jauhojärvi Markussen gjorde det faktisk også rigtig fint og sluttede som nr. 25. En helt fantastisk dansk holdindsats.

Godt løb af Mikkel
I de øvrige klasser kunne danskerne ikke være med fremme på samme måde som i D18. Men Mikkel Holm Nielsen løb en flot 18. plads i hus 6:23 minutter efter norske Elias Jonsson. Mikkel Lyskjær blev nr. 37 og Mads Skaug nr. 39. ca. 5 minutter efter Mikkel. Så det var godkendte præstationer af de to løbere. Andreas Bock Bjørnsen der løb så flot på stafetten dagen inden, havde ikke den bedste dag og sluttede i den nederste del af feltet mere end 25 minutter efter vinderen.

Line Cederberg vandt de svenske juniormesterskaber på mellemdistance for en uge siden, så der var visse forventninger til hende. Men hun ramte ikke dagen, og sluttede som nr. 32 i D20 ca. 15 minutter efter den normalt så suveræne verdensmester Simone Aebersold fra Schweiz, der dog måtte nøjes med en snæver sejr i dag henholdsvis 17 og 18 sekunder foran sølv og bronzevinderne fra Østrig og Tjekkiet. De to andre danske D20 løbere Astrid Maag og Caroline Finderup blev nr. henholdsvis 34 og 35.

I H20 blev Laurids Bidstrup Møller bedste dansker som nr. 23. Det er et resultat han kan være godt tilfreds med i det stærke H20 felt. Han var knap 9 minutter efter den schweziske juniorverdensmester Joey Hadorn. Rasmus Møller Jes blev nr. 44 ca. 15 minutter efter Hadorn mens Malthe Poulsen og Rune Østergaard endte langt ned i feltet yderligere fem minutter efter.

Sygdom på holdet
Det danske hold er desværre ramt af lidt sygdom. Lasse Falck Weber og Malte Kjær løb ikke i dag, da de var syge - og Mads Skaug skulle nok i bagklogskabens klare lys ikke have løbet i dag, så han har også måtte lægge sig.

Lasse Fugmann løb ikke langdistancen i dag, da han stadig er i gang med genoptræningen efter en skade, men vi satser på at se ham på startstregen i morgen.

Resultater, billeder, startliste mm finder ud her: http://www.stolv.at/jec-2017

I morgen bliver JEC afsluttet med sprint. Du kan følge resultaterne live på ovenstående link.