Skip to main content

Dobblet Thrane Ødum til DM-lang

| Thomas Jensen | Nyheder 2017

Marius Thrane Ødum tilbage hvor han hører hjemme - øverst på præmieskamlen. Her flankeret af sølvvinder Rasmus Djurhuus og bronzevinder Tue Lassen

De danske mesterskaber i langdistance orientering blev til forskel fra DM-stafet dagen før afviklet i perfekt løbevejr. De seneste dages regn havde ganske vist sat sine spor på skoven, men på løbsdagen var vejret perfekt. Skoven var til tider meget tæt med en del undervegetation, men i sammenligning med DM-stafet terrænet, var det noget mere fremkommeligt - og hvis man kæmpede på, var ligepå vejvalg ofte det hurtigste.

Tæt opgør i dameklassen
I dameklassen blev det et tæt opgør mellem de to forhåndsfavoritter Miri Thrane Ødum og Amanda Falck Weber. Ligesom til DM-mellem blev det Miri, der løb med sejren. Hun løb den 11,3 km lange bane på 79:40 - hvilket var 1:13 minutter hurtigere end Amanda. Bronzen gik til Line Söderlund, der i tiden 86:30 blot var et sølle sekund hurtigere end Caroline Gjøtterup, der således måtte tage til takke med den ærgerlige fjerdeplads.

Maja Alm hvilede sin skadede læg - og Cecilie Klysner valgte at spare sin belastede ankel, for ikke at risikere en længerevarende skade. Da Ida Bobach også havde meldt afbud, var der ingen af de danske verdensmestre til at udfordre Miri og Amanda.

Marius er tilbage
I herreklassen blev det til et yderst glædeligt gensyn med Marius Thrane Ødum øverst på medaljeskamlen. Efter mange år sygdom og fravær fra toporientering, viste han i dag, at han igen er ved at være helt på toppen.

Sølvmedaljen gik til Rasmus Djurhuus, der var 2:13 minutter efter Marius, mens den nybagte far Tue Lasse løb af med bronzen. En af de helt store favoritter Søren Bobach måtte sande at tre ugers ferie i Sydamerika sætter sit præg. Efter en fin start gik han kold og joggede hjem og endte dermed næste ½ time efter Marius.

Ida Øbro vandt D18
D18 bød vanene tro på en opgør mellem Ida Øbro, Annika Simonsen og Agnes Nørgård Kracht. Men som tendens har været her i efteråret, var det Ida Øbro, der løb med sejren. Hun gjorde det sågar med en meget overbevisende marginal, da hun var 5½ minutter hurtigere end Annika Simonsen, der igen havde 1:17 at give af ned til Agnes Kracht på bronzepladsen.

I D20 var der kun to gennemførende løbere. Men det skal ikke tage noget af æren fra Astrid Maags overbevisende 20 minutters sejr. D20 løb 750 meter længere end D18 - og da Astrids tid kun var 5:27 langsommere end Agnes Nørgård Krachts, ville det formentlig have været et tæt opgør om bronzen, hvis klasserne havde været slået sammen. Sølvmedaljen gik til Caroline Finderup.

OK Pan i top i H18
I H18 var der ikke færre end tre OK Pan løbere i top fire. Andreas Bock Bjørnsen løb med sejren, mens klubkammeraterne Mads Møller Skaug og Mikkel Holm Nielsen blev nummer henholdsvis tre og fire. Sølvmedeljen gik til Malthe Kjær Hemmingsen fra FIF Hillerød. Som den eneste af forhåndsfavoritterne var han havnet helt forrest i startfeltet, og da der skulle trampes en del spor, var det en flot præstation, at han blot var 1:46 minutter efter.

I H20 løb Laurits Bidstrup Møller en sikker sejr i hus. Han var præcis fire minutter hurtigere end Carl Emil Schøier Kovsted på andenpladsen, og yderligere 3:47 minutter foran Rune Østergaard på bronzepladsen.

Yderligere resultater finder du på arrangementets hjemmeside: http://dm2017.9net.dk/?page_id=108.

Miri Thrane Ødum fuldendte en fantastisk dag for familien Thrane Ødum med sin sejr i dameklassen. Sølvet gik til Amanda Falck Weber og bronze til Line Söderlund