Skip to main content

MTBO: Ungdoms-, Junior- og Senior EM

| Nina Hoffmann | Nyheder 2017

 

 

Afgang til EM Så er der kun et par dage inden det går løs ved et af årets helt store mål for de danske MTBO talenter ved EM i Orléans i Frankrig, som starter med sprintdistancen søndag den 30 juli. Sprinten foregår på Orléans-lasource universitetsområdet som byder på en blanding af bygninger, græsarealer og asfalterede veje og stier med det twist - for de danske deltageres vedkommende - at der må køres over det hele på kortet. Det kommer til at gå stærkt og kæden skal holdes stram hele vejen hvis man vil i nærheden af en topplacering.

Hvor Junior og Senior EM har været afviklet gennem flere år er Ungdomsrækken ganske ny, da de havde deres første EM i Portugal sidste år. Her stillede Danmark hold med 3 drenge og 1 pige. Gruppen af ungdomsryttere er siden da vokset i Dansk Orientering og de unge har fået oprettet et godt sammenhold og har bl.a. på eget initiativ og med hjælp af frivillige fået afviklet diverse fællestræninger henover vinteren. De unges fokus har igennem vinter- og forårssæsonen været at kunne køre gentagne stabile løb og der har været en god udvikling på den front. Efter en stribe gode præstationer ved Tjekkisk 5-dages og Austrian MTBO Days indenfor de sidste 4 uger har alle på holdet vist at det går stabilt fremad. Til EM vil alle de store nationer dog være samlet på samme tid og det bliver spændende at se hvor vores unge talenter står i forhold til den internationale konkurrence. Gennem ugens mesterskaber er det målsætningen at få 2 podiepladser for de unge. Holdet består af 3 piger og 2 drenge.

U17 piger

Christine Reibert Hansen (Allerød OK) har med stabile præstationer gennem den første del af sæsonen vist at hun kan holde god fart i cyklen. Tjekkisk 5-dages blev en noget anderledes oplevelse da Christine knækkede rammen godt og grundigt til en træning lige inden konkurrencerne startede (de går til stålet de unge!) og endte med en tur på hospitalet til kontrol. Christine melder dog 100% klar igen og stiller til start på en ny ramme.

Annika Henriksen (Svendborg OK) har vist god fremgang hen over foråret og sommeren og kørte specielt en god jagtstart på den sidste etape af Tjekkisk 5-dages. Annika har flere gange vist at hun kan bide skeer med Christine og det har været med til at skærpe træningsindsatsen for begge parter.

Sara Lykke Brinch (FIF Hillerød) er sidste års ungdomsrytter og er ligesom Annika debutant i international mesterskabssammenhæng. Sara har et lille stykke op til de to andre piger, men pilen peger fremad og hun bliver en vigtig brik på stafetholdet.

U17 drenge 

Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK Øst Birkerød) leverede for nyligt en stribe stabile løb til Tjekkisk 5-dages som resulterede i en samlet 3-plads og vandt en samlet udklasningssejr til Austrian MTBO days. Motivationen er i top, cyklen er tunet og der er kommet en større klinge på for at kunne holde fart i de pandekageflade Orléanske terræner.

Noah Tristan Hoffman (OK Pan) har det seneste år vist en lovende udvikling hvor han som første års H16 rytter ved flere lejligheder har givet Mikkel kamp til stregen og kronede det ved at vinde DM på den lange distance i juni. Noah bliver forventeligt at finde som en af de yngste EM deltagere, men Noah er klar til at give de større drenge noget at kæmpe for.

Herre junior

Danmark sender i år én Junior af sted - Thomas Steinthal (FIF Hillerød). Han kommer med en frisk samlet sejr i Tjekkisk 5-dages og en flot gennemført H21 Elite langdistance fra Austrian MTBO Days i bagagen. Thomas vandt U17 mellemdistancen i Portugal sidste år men er nu første års junior og skal nok være forberedt på at der er flere voldsomt store drenge som også vil lege med.

Senior

Seniorholdet er stadig en forholdsvis lille, men erfaringsrig gruppe, hvor det både på kvinde og herre siden er muligt, at der kan hives en medalje hjem til Danmark. Men konkurrencen er hård og kunsten bliver at afbalancere fart og orientering, således at farten er så høj som muligt – uden at der laves fejl. En del af rytterne har, lige som de unge, været af sted til Tjekkisk 5-dages og Austrian MTBO Days. Der blev her vist gode takter i det såvel Camilla Søgaard (Horsens OK) samt tvillingebror Rasmus Søgaard (Horsens OK) løb med en samlet 2. plads i Tjekkisk 5-dages. I Østrig viste Cæcilie Christoffersen (OK Øst Birkerød) sin stabilitet ved blive henholdsvis nr. 5/7/5 på de 3 etaper. Det blev for Camilla til to Top 3 placeringer.

Danmark stille hold med 3 Damer og 3 Herrer

Dame Elite

Camilla Søgaard (Horsens OK)

Cæcilie Christoffersen (OK Øst Birkerød)

Nina Hoffmann (OK Sorø), deltager kun på stafetten

 

Herre Elite

Rasmus Søgaard (Horsens OK)

Rasmus Folino (FIF Hillerød)

Oliver Friis (Horsens OK)

 

Master

Sideløbende med EM for Ungdom, Junior og Senior afvikles der VM for Master klasserne. Dette er inden for MTBO dem over 40. Her har Danmark gennem flere år vist gode præstationer og er den nation med anden flest deltagere, kun overgået af værtslandet Frankrig. Det skal blive spændende at se hvad den ældre generation kan hive hjem af medaljer til Danmark.

For mere information på dette års EM i Ungdom/Junior/Senior samt VM Master følg med her http://www.mtbo17.fr/hvor der forventeligt kommer mere information om de enkelte distancer de næste par dage og forhåbentlig også link til live resultater mm.