Skip to main content

World Games: Slår Maja til igen?

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2017

Maja WOC 2017 Medaljer

 

 Blot to uger efter VM-festen sluttede i Estland er seniorlandsholdet - med den 6-dobbelte verdensmester Maja Alm i spidsen - klar til de næste udfordringer. Som man har kunnet læse på DR-sportens hjemmeside har Maja kun holdt ferie lidt af tiden, da hun i sidste uge blandt andet løb den hurtigste 5.000 meter tid, en dansk kvinde har løbet i 14 år.

Men nu gælder det World Games i Wroclaw i Polen, hvor Maja sammen med Cecilie Friberg Klysner, Søren Bobach og Andreas Hougaard Boesen udgør det danske 4 personers hold, der tirsdag konkurrerer i sprint, onsdag på mellemdistance og torsdag sluttes der af med den danske paradedisciplin sprintstafet.

World Games afholdes hver 4. år og kan sidestilles med et OL for en lang række discipliner, som der lige p.t. ikke er plads på OL-programmet. World Games har således bevågenhed fra den olympiske komité, hvorfor en topplacering ved World Games i et vist omfang kan sidestilles med en VM-placering.

Med Maja Alms succesfulde VM, hvor hun for tredje år i træk erobrede VM-titlen i sprint og vandt sølv på langdistance og i sprintstafet, kan hun ikke fraskrive sig favoritrollen på tirsdagens sprintdistance, hvor hun da også starter sidst af de 40 deltagere kl. 11:40. Men Cecilie Friberg Klysner, der starter ti minutter tidligere, viste også stor form ved VM og lurer på at tage det sidste skridt op i Majas fodspor. Derudover er de to russiske medaljevindere fra VM-sprinten med igen sammen med stærke navne fra ikke mindst Schweiz, Sverige og Ukraine.

Lige efter Majas målgang starter herrerne, hvor arrangørerne har valgt at lade Søren Bobach starte et minut før Andreas Hougaard Boesen. Men et minut er en evighed i sprint, så det får næppe den store betydning. Det bliver spændende at følge begge - Andreas løb en fin sprintstafet ved VM, hvor Søren Bobach efter en skadespause trådte ind og leverede en helt forrygende indsats på første tur i VM-stafetten. 12:25 og 12.26 er starttiderne for de to danskere. Herreklassen er afgjort lige før kl. 13:00, hvor den sidst startende schweizer, Matthias Kyburz ventes i mål.

World Games-løbene kan følges på IOF Livecenter.