Skip to main content

Så er det Jukola-tid

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2017

Jukola 2017

 

Midten af juni betyder altid, at verdens største klubstafet står for døren. Jukola-stafetten, der både kan ses som årets anden og sidste afdeling af orienteringens Champions League - og som en gigantisk kraftprøve for finske virksomheder - afholdes i år ved Joensuu øst for Helsinki i Finland.

Med damestafetten startende lørdag kl 14:00 lokal tid - det vil sige kl. 13:00 her i Danmark og herrestafetten, der starter kl 23:00 lokal tid vil der være nok at se på for de seere, der køber billetten til 16 Euro og dermed får TV-transmissionen fra de 20 kameraer, GPS, tracling, interviews m.v. Et must for enhver sand orienteringsentusiast.

I år falder løbet sammen med afslutningen på landsholdets VM-træningslejr. VM starter i Estland om små 14 dage og landsholdet har de sidste træninger i Estland søndag. Det er et af landsholdets styker, at de forbereder sig målrettet mod VM, men i år betyder det, at VM-løberne ikke vil være at finde ved Jukola.

Dermed er det givet, at OK Pan Aarhus ikke er at finde blandt favoritterne i årets Jukola, hvor klubbens damehold jo tidligere har vundet. I stedet vil løberne på det unge hold kunne løbe uden pres og opnå værdifuld erfaring i hvad det vil sige at løbe i verdens største orienteringsstafet. Og så kan OK Pan glæde sig over, at de selv uden landsholdsløbere kan stille talstærkt ved løbet, idet man også stiller med to herrehold. 1.310 damehold er tilmeldt og 1.588 herrehold, således at mere end 16.000 deltagere er meldt til årets løb. Farum Tisvilde OK stiller ligeledes med et ungt hold og det skal blive spændende at se, hvilket af de to danske hold, der placerer sig bedst. I herrestafetten bliver det ligeledes en dansk dyst mellem OK Pan Aarhus og Farum Tisvilde OK-

Løbet kan følges her