Skip to main content

Favoritsejre til Alm og Lassen på den barske distance

| Nyheder 2017
Faaborg OKs Tue Lassen fik revanche efter gårsdagens diskvalifikation og vandt herreklassen, mens Maja Alm, OK HTF kørte en stensikker sejr i hus hos kvinderne ved danmarksmesterskabet i orienteringsløb på den ultralange distance.

Det kuperede terræn i Rold Vælderskov og i særdeleshed Rebild Bakker skulle besejres på de knap 15 kilometer for kvinderne, mens mændene havde lidt mere end 22 hårde kilometer på menuen.

Gårsdagens vinder fra DM Sprint, OK Roskildes Andreas Boesen, lagde godt nok hurtigst ud på de første tre poster – men derfra løb Tue Lassen bare hurtigere og øgede forspringet post for post. I går måtte Faaborg-løberen på ærgerligste vis finde sig i en diskvalifikation på sprinten, da han missede registreringen på én af posterne, men det fik han taget en flot revanche for søndag eftermiddag i bakkerne og kunne løbe i mål som ny dansk mester.

At landsholdskollegaen Andreas Boesen også er godt løbende beviste han ved at løbe en klar sølvmedalje hjem – lidt mere end tre minutter efter guldet. Langdistancespecialisten Rasmus Djurhuus, OK Pan, var knap fire minutter efter Boesen og fik en bronzemedalje med hjem til samlingen.Hos kvinderne fandt Emma Klingenberg, Faaborg OK hurtigst vej til de første 10 poster, men en fejl på post 11 kostede hende et lille minut. Den lavede Maja Alm ikke – og hun tog teten på resten af banen, hvor hun også beviste, at hun har godt med fart i benene her tidligt på sæsonen. I løbet af banens sidste 10 kilometer øgede Maja Alm støt og roligt forspringet, så hun ved målstregen havde knap fem minutter at give af til Emma Klingenberg. Medaljeskamlen blev fuldstændig identisk med gårsdagens DM på sprintdistancen, da Tisvilde Hegn OKs Amanda Falck Weber løb sig ind på tredjepladsen.

FIF Hillerøds Cecilie Klysner blev syg natten til søndag og stillede derfor ikke til start.


Det var Maja Alms fjerde danmarksmesterskab på den længste distance, som Tue Lassen ikke har prøvet at vinde før i dag.
 
I juniorklasserne var der mere spænding om, hvordan medaljerne blev fordelt.
 
D20 blev vundet af FIF Hillerøds Annika Simonsen, der førte stort set fra start til slut - men marginen ned til sølvvinderen Ida Øbro, THOK lød blot på 1.21 min. efter de 10 kilometer. Agnes Nørgård Kracht, også THOK, snuppede bronzen, 3.37 efter guldet. Gårsdagens vinder af DM Sprint i Støvring, Josefine Lind, stod over for at spare sig.


I H20 var der godt nok mere end seks minutter fra den suveræne vinder, Laurits Bidstrup Møller fra Silkeborg OK og ned til de nærmeste forfølgere. Men fra sølvvinderen Mads Skaug, OK Pan og ned til Malte Kjær Hemmingsen, FIF, på femtepladsen var forskellen mindre end fire minutter. Det vidner om en stærk juniorgruppe, hvor løberne har gode muligheder for at udvikle sig og hele tiden måle sig med andre på samme, høje niveau. Allerøds Lasse Fugmann Thamdrup var tredjehurtigst i den stærke klasse og blev en flot nummer tre.

Alle fotos: Lars Lindstrøm 

D21 – 14,9 km., 37 poster:
1. Maja Alm, OK HTF, 1.40,59 min
2. Emma Klingenberg, Faaborg OK +4,52 min.
3. Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK +21,14 min.

H21– 22,2 km., 44 poster:
1. Tue Lassen, Faaborg OK, 2.14,20 min.
2. Andreas Boesen, Roskilde OK, +3.01 min.
3. Rasmus Djurhuus, OK Pan + 6.59 min.
 
D20 - 9,9 km., 24 poster
1. Annika Simonsen, FIF Hillerød 1.16,42 min.
2. Ida Øbro, Tisvilde Hegn OK +1.21 min.
3. Agnes Nørgård Kracht, Tisvilde Hegn OK +3.37

H20 - 16,8 km., 39 poster
1. Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK 1.55,21 min.
2. Mads Skaug, OK Pan +6.23 min.
3. Lasse Fugmann Thamdrup, Allerød OK +7.24 min.