Skip to main content

Juniorsamling med fokus på at præstere under pres

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2017

Malthe og RuneLigesom seniorlandsholdet har juniorlandsholdsgruppen været på træningssamling i påsken. Juniorernes samling var henlagt til Thy, således at deltagelse i påskeløbene kunne indgå i programmet.

Juniorlandstræner Jeppe Rud fortæller: "Hovedtemaet på samlingen var præstationsoptimering med udgangspunkt i sportspsykologi. Team Danmarks sportspsykolog Kristoffer Henriksen har i flere år arbejdet tæt med seniorlandsholdet, og har nu sammen med en anden af Team Danmarks sportspsykologer Jakob Hansen, udgivet bogen ”Præstér under pres”. Denne bog dannede grundlaget for indholdet på samlingen. Vi arbejdede med hvad der sker i kroppen og hovedet når man skal præstere, og om hvordan man må lære at acceptere følelserne om tvivl og frygt for at mislykkes, og ikke lade ens følelser styre ens handlinger, men i stedet acceptere følelserne som naturlige følgesvende og handle værdistyret."

Påskeløbene blev brugt som en simulering af et mesterskab. Inden påskeløbene trænede løberne i terrænerne i Thy og fik løbet en knock-out sprint i Lemvigs gader (hvor billedet stammer fra: en slutspurt i en af heat’ene mellem Malte Kjær Hemmingsen og Rune Østergaard der var med som wildcard).

Jeppe fortæller endvidere, at trænerne var specielt glade for at se et højt o-teknisk niveau blandt løberne. Specielt blandt de yngste herrer i H18 blev opgøret utroligt tæt.

Der var givet Wildcards til samlingen til løbere, der ikke er faste i juniorlandsholdsgruppen. Denne gang gik de til Rasmus Møller Jess, OK Roskilde, Rune Østergaard, Søllerød OK og Lotte Jauhojärvi Markussen, OK Pan (afbud).

Hvordan det i øvrigt gik ved påskeløbene vil fremgå af anden nyhed, der kommer her på hjemmesiden.

Hvis du skulle være nysgerrig efter at læse mere om emnet at præstere under pres, så kan du følge linket her til nærmere omtale af bogen.