Skip to main content

Seniorlandsholdet på VM-træningslejr

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2017

Påsken er traditionelt tid for, at landsholdene er på træningslejr. I år er ingen undtagelse, idet seniorlandsholdet når disse linjer skrives netop er på vej hjem fra VM-træningslejr I Estland. Sportschef Lars Lindstrøm fortæller fra lejrens næstsidste dag:

"Vi har haft 2 rigtig gode uger, først en uge hjemme i Aarhus, derefter endnu en god uge i Estland. Flere løbere er kommet godt ud af vinteren og det ser lovede ud. Fokus på træningslejren har været at øge kendskabet til de specifikke o-tekniske udfordringer som VM byder på, herunder både lang-, mellem- og sprintdistance. Vi har haft gode forhold herovre, og nu glæder vi os til at sæsonen for alvor kommer i gang. Det betyder dog også udfordringer at skulle kombinere træning og deltagelse i konkurrencer. For løberne bliver det en balance, men vi er fortrøstningsfulde og tror på at vi kan levere endnu et flot dansk VM til sommer. Troen på succes er ikke blevet mindre i løbet af den sidste uge her."

Træningslejren var en nyskabelse, idet den første af træningslejren uge som skrevet var med udgangspunkt I udøvernes bopæl i Aarhus. Det kan virke lidt uderligt, at man holder træningslejr hvor man bor, men landstræner Torbjørn Gasbjerg forklarede dette tiltag i oplægget til træningslejren sådan her: " Den første del af lejren afholdes som noget nyt med udgangspunkt i Aarhus. Vi gør dette for at minimere det samlede antal rejsedage og de udfordringer der er ved rejseaktivitet. Hvis vi skal have maksimalt udbytte af træningslejren i Aarhus, kræver det prioriteringer fra alles side. Vi skal træne hårdt med stor kvalitet, men vi skal også i meget høj grad prioritere tid til hvile og restitution. Det er i enormt gode til når vi er afsted og vi tror på at det i meget høj grad gør en forskel."

Men som skrevet var der tilfredshed med todelingen, hvor der blev trænet intensiv o-teknik. I Danmark med vægt på træning i skovene omkring og sprinttræning i Silkeborg - i Estland med stort fokus på at træne de o-momenter I skoven, som ventes at være i fokus ved VM.

Nu venter nogle uger med hård træning og diverse konkurrencedeltagelse. For nogle DM Sprint/Ultra Lang og i weekenden efter kalder klubholdene til Tiomila, der I år ligger dejligt tæt på Danmark I Göteborg. Midt I maj går turen retur til Estland, hvor såvel landsholdet som alle andre interesserede er inviteret til iagttagelsesløb.