Skip to main content

Fuldt hus til Maja Alm på Danish Spring

| Thomas Greve Jensen | Nyheder 2017

Maja Alm vandt alle tre konkurrencer til Danish Spring. Foto: Bent Hjarbo

Sidste konkurrence ved Danish Spring var langdistancen, og Rasmus Ødum havde lavet nogle rigtig udfordrende baner. Fysikken fik en afgørende betydning i dag. For at vinde herrebanen skulle man løbe de 19,3 km med en kilometertid på 4:48, og dette til trods for at Rasmus havde lagt banen, så man blive holdt rigtig meget inde i terrænet.

Tredobbelt dansk
Maja Alm sikrede sig sin tredje sejr af tre mulige i denne weekend. Efter løbet afslørede hun, at det havde været vigtig for hende at trykke på hele vejen, da hun overvejer at løbe langdistancen til VM. VM skal løbes i Estland i år, og terrænet kræver på mange måder det samme af løberne, som de blev udsat for i Grib Skov og Harager Hegn i dag, så det bliver rigtig spændende at se, om Maja kan være med helt fremme i medaljekampen også på denne distance.

Det var måske endnu mere glædeligt at se, at Cecile Friberg Klysner viste, at hun også kan på alle distancer. Hun blev for tredje dag i streg nr. 2. Hendes tid var i dag blot 2:47 min langsommere end Majas. Hun fuldender dermed indtrykket af, at hun står over for en rigtig god sæson. Tredjepladsen gik til Emma Klingenberg, der fortsat har rigtig god fart i benene. Hun var blot 28 sekunder efter Cecilie. De tre danske piger henviste dermed de internationale stjerner Hollie Orr fra Storbritanien, Marika Teini fra Finland, Emily Kemp fra Canada, Anastasia Denisova fra Hviderusland og Svetlane Mironova fra Rusland til de fem efterfølgende placeringer.

Tæt afgørelse i herreklassen
I herreklassen løb Olav Lundanes som ventet af med sejren. Men det blev meget snært – og det så længe ud til, at svenske Fredrik Bakkman skulle trække det længste strå. Ved post 36 (af 49) lige inden publikumspassagen, havde Fredrik Bakkman et komfortabelt forspring på 2:26 minutter til Lundanes. Men så bommede Bakkman den næste post med to minutter. Det var nok til at lukke Lundanes ind i kampen igen, og han åd langsomt resten af forspringet på den sidste knap halve times løb og have i mål 16 sekunder at give af.

Tue Lassen blev bedste dansker på en 5. plads 6½ minut efter Lundanes. Rasmus Djurhuus var yderligere 13 sekunder efter som nr. 7, mens unge Björn Cederberg viste rigtig god form ved på 8. pladsen kun at være et lille minut efter Tue.

Langdistancen afsluttede en rigtig fin weekend, hvor dansk orientering blev vist fra sin bedste side. Det var tre rigtig fine og velorganiserede konkurrencer, som arrangørklubberne OK Øst og Helsingør OK kan være rigtig stolte af.

Du kan genopleve konkurrencer – se tracking, baner, resultater og billeder på arrangørerne hjemmeside.