Skip to main content

Ny sportschef og ny landstræner

| Administrator | Nyheder 2016

Efter 8 års fravær genindfører DOF sportschefstillingen – i en ny udformning

Dansk landsholdsorientering er i medvind i disse år med ikke mindre end 13 vundne VM-medaljer til de seneste 3 verdensmesterskaber og et opnået prædikat som Verdensklasseforbund hos Team Danmark.

Også fremadrettet er ambitionerne høje for vores landshold, og for at sikre en fortsat tæt koordinering på tværs af landsholdene og en styrkelse af talentarbejdet fra klub via talentcentre og juniorlandshold til seniorlandshold genindfører DOF nu sportschefstillingen og har ansat nuværende landstræner Lars Lindstrøm i denne. Lars stod bag de succesfulde juniorårgange i sidste halvdel af 00’erne og har siden 1. februar 2011 været seniorlandstræner i DOF. I forhold til tidligere sportschefstillinger i DOF, vil den nye sportschef således i højere grad have en sportsfaglig profil og være den sportslige og organisatoriske leder for den samlede landsholdsvirksomhed og således også i dagligdagen den faglige sparringspartner for alle trænere i organisationen.

Lars ser frem til sin nye rolle: ”Efter 12 fantastiske år i spidsen for både senior og juniorlandshold, glæder jeg mig enormt til en ny stor udfordring. Udfordringerne i de kommende år er store, og det bliver en stor opgave at samle landshold, talentudvikling og klubberne til i fællesskab at løfte især talentudviklingen til nye højder”.

Med udnævnelsen af Lars Lindstrøm som sportschef, er den nuværende assisterende landstræner og elitecentertræner, Torbjørn Gasbjerg, blevet udpeget som ny seniorlandstræner. Dermed overtager Torbjørn ansvaret for seniorlandsholdet og de løbere, han har arbejdet tæt sammen med siden han blev en del af DOF’s eliteorganisation i 2011.

Også Torbjørn ser frem mod de nye udfordringer: ”Jeg ser frem til at kunne arbejde endnu mere fokuseret og intenst med en gruppe af meget dedikerede løbere”.

Om sit skifte og samarbejdet med Torbjørn siger Lars Lindstrøm: ”Det er vemodigt at sige farvel, men stafetten kan ikke sendes videre til en bedre afløser end Torbjørn. Vi var aldrig nået så langt de sidste 6 år uden hans utrættelige indsats, og det vil mange også fremover få stor glæde af”.

Team Danmark er også positive overfor DOF´s nye sportslige organisering. Jens Meibom, konsulent i Team Danmark siger: ”DOF´s elitearbejde har nået et niveau og kompleksitet som kræver en styrkelse af den sportslige ledelse. For at DOF skal kunne bevare sin position som en af verdens bedste orienteringsnationer, kræver det en kontinuerlig strategisk udvikling af talent- og elitearbejdet og efterfølgende forankring i DOF. Det bliver sportschefens primære opgave, og den nye sportschef skal således sikre, at der er en rød tråd fra talentarbejdet i klubberne helt op til elitecenteret i Århus”.

Elitekoordinator Bjarne Hoffmann har tidligere meddelt, at han ønskede at stoppe sit engagement i forbundet med udgangen af oktober 2016. Fra Dansk Orienterings-Forbunds side vil vi benytte anledningen til at takke Bjarne for hans mangeårige flotte indsats for dansk eliteorientering. Elitekoordinatorstillingen vil ikke blive genbesat, idet hovedparten af dennes arbejdsopgaver vil blive overtaget af den ny sportschef.

Yderligere oplysninger:

Ny landstræner Torbjørn Gasbjerg, tlf. 2251 5156
Ny sportschef Lars Lindstrøm, tlf. 4196 9373
Direktør Michael Sørensen på tlf. 4196 9370