Skip to main content

Skolestævner i København

| Administrator | Nyheder 2016

Det har været nogle travle dage i København med skolestævner tirsdag, onsdag, og torsdag.

Torsdag afsluttedes 3 hektiske skoleorienteringsdage med næsten 500 elever fra 5. og 7. klasse, der var til Skoleidræt Københavns årlige orienteringsstævne i Valbyparken. Om onsdagen var det 6. klasserne der var i ilden, og her kom der 430 elever. Arrangementet består af et mangepostløb som det kendes fra Naturløbene, og en altid populær Supersprintbane.

Selvom det blæste lidt for meget til at læteltene kunne stå, så blev eleverne ansporede af en flot efterårssol.

For at kunne gennemføre arrangementet får Skoleidræt København værdifuld hjælp fra medlemmer fra OK73, OK Skærmen, Amager OK, Lyngby OK og FSK orientering.

I tirsdags var der aktivitet på Amager Fælled, da Amager OK inviterede Peder Lykke Skolen på orienteringsløb. Erik Nielsen fra Amager OK skriver:

”Gennem de seneste 3 uger har klubben sammen med lærerne gennemført et skoleorienteringsforløb for Peder Lykke Skolens 4. og 5. klasser. Skolen ligger klods op af Remiseparken og Urban-planen, hvor de første to uger af projektet blev afviklet på et spritnyt sprintkort, som var meget velegnet til formålet, blandt andet fordi en stor del af eleverne bor i området.

Projektet blev afsluttet med et stort finaleløb i tirsdags på Amager Fælled med støtte af DOFs Find vej i skolen projekt. Her skulle eleverne gennemføre en 45-minutters pointløbsbane med 25 poster. I modsætning til de 2 første uger, der blev afviklet med klippetænger, var der “full monty” i finalen med SportIdent kontroller, -tidtagning, og resultatlister med stræktider, så eleverne sammen med deres lærere bagefter fik mulighed for at analysere forløbet. De to bedste elever fandt hver 19 poster på 41 minutter. Ganske godt løbet af 10-11 årige børn, som lige er startet på orientering.

Projektet har været både spændende og fornøjeligt og ifølge lærerne også meget lærerigt for eleverne. Den afsluttende finale var projektets højdepunkt med megastor interesse blandt eleverne for egen og kammeraternes præstationer.”

Alt i alt har der været 1030 elever i aktion over de tre dage.