Skip to main content

VM: Suveræn norsk sejr i herrestafetten

| Administrator | Nyheder 2016

Norge vandt en klar sejr i herrestafetten, hvor Danmark hentede det bedste resultat i fire år.

At de norske mænd har ramt topformen til VM blev slået eftertrykkeligt fast i stafetten, der nærmest allerede blev afgjort på første tur. Her slog Carl Godager Kaas et hul på næsten et minut til schweizernes Fabian Hertner, der igen havde knap et minut ned til de øvrige forfølgere.

Det mønster holdt resten af stafetten, så Magne Dæhli kunne løbe nordmændene sikkert ind til guldet, mens schweizerne vandt en komfortabel sølvmedalje.

Sverige så ud til at være helt ude af medaljekampen, da Frederik Bakkman tabte flere minutter på den allerførste gafling, men Gustav Bergman løb en stærk andentur, og så sluttede William Lind af ved at holde Storbritannien og Finland bag sig, og sikrede på den vis Sverige bronzen.

På det danske hold løb Søren Bobach en sikker førstetur, samarbejdede med den rutinerede tjekke Jan Prochazka undervejs og kom ind til skiftet på en 6. plads - mindre end tre minutter efter norske Carl Kaas i spidsen.

- Det var træls med et bom allerede på 2. post. Det koster knap et minut, og der efter er det hårdt at kæmpe. Jeg er sammen med Prochazka, men der er mange løbere med forskellige gaflinger, så det er svært at have en fornemmelse af placeringen. Ellers var det teknisk set et ok løb, siger Søren Bobach.

På andenturen Andreas Boesen lavede flere små fejl, og blev på sidste halvdel af banen overhalet af en fem-mandsgruppe - og sendte derfor Tue Lassen ud på sidsteturen som 12'er.

- Det gik godt i starten. Jeg kom ud med en gruppe, men er
pludselig helt alene, selv om jeg spidder både første og anden post. Så bommer jeg 3'eren og bliver lidt forvirret over at se Australien. På den anden side er jeg sammen med Tjekkiet, så bommet var nok ikke så slemt igen. Jeg har styr på teknikken resten af vejen og har et tog at følges med på langstrækket. Det gav lidt fart, men jeg kunne ikke følge med, siger Andreas Boesen.

Tue løb Danmark tilbage ind i top 10 med en selvstændig tredjetur - og kom i mål på niendepladsen.

- Jeg gjorde, hvad jeg kunne, men det er svært at hente ret mange placeringer, når man først er bagefter. Det gik godt i starten, selv om det var mere fladt og diffust end forventet. Efter publikumspassagen var der ikke meget tilbage, og jeg laver så en fejl på næstsidste post, forklarer Tue Lassen.

Det er det bedste danske resultat i VM-herrestafetten siden 2012.

Resultat, VM i Sverige, Stafet

Mænd, 6,0 - 6,4 kilometer, 15-17 poster
1. Norge 107.44 min. (Carl G. Kaas, Olav Lundanes, Magne Dæhli)
2. Schweiz 109.38 min. (Fabian Hertner, Daniel Hubmann, Matthias Kyburz)
3. Sverige 112.23 min. (Frederik Bakkman, Gustav Bergman, William Lind)
9. Danmark 119.20 min. (Søren Bobach, Andreas Boesen, Tue Lassen)

http://live.woc2016.se