Skip to main content

Danmark bliver vært for VM i 2020

| Administrator | Nyheder 2016

IOF har peget på Danmark og Trekantområdet som værter for WOC2020

Det Internationale Orienteringsforbund (IOF) har netop afgjort, at VM i orienteringsløb 2020 bliver holdt i Danmark. Det er Vejle, Kolding og Fredericia, der skal lægge asfalt til mesterskaberne, som for første gang udelukkende løbes som sprintdistance inde midt i byerne.

Lørdag kunne den 28-årige sønderjyde Maja Alm lade sig hylde i svenske Strömstad, da hun forsvarede sin titel som verdensmester på sprintdistancen i orienteringsløb. Om 4 år kan Trekantområdet blive hendes hjemmebane, når verdens bedste orienteringsløbere samles for at løbe om medaljer og hæder ved verdensmesterskaberne.

Det er resultatet af et netop afholdt møde i Det Internationale Orienterings-Forbund (IOF), hvor forbundets medlemmer skulle tage stilling til den danske ansøgning om VM-værtskabet.

Det er Dansk Orienterings-Forbund, der i tæt samarbejde med Trekantområdet Danmark og Sport Event Denmark har søgt om at blive vært for mesterskabet. Og afgørelsen vækker naturligvis stor glæde i forbundet.

- Det er en stor dag for orienteringssporten i Danmark. At det er lykkedes os at tiltrække den største event indenfor vores sport er fantastisk, og det har kun kunne ladet sig gøre på grund af det tætte samarbejde mellem orienteringsklubberne i Trekantområdet, Sport Event Denmark og Trekantområdet Danmark. Nu glæder vi os til at fortsætte dette konstruktive samarbejde, så vi kan planlægge det bedste verdensmesterskab nogensinde, siger Walther Rahbek, formand i Dansk Orienterings-Forbund.

Også Lars Lundov, direktør for Sport Event Denmark, glæder sig til det fortsatte samarbejde.

- I Danmark har vi stolte traditioner for orienteringsløb og sportslig afvikling af store, internationale mesterskaber. At Maja Alm netop har genvundet sin VM-titel på netop sprintdistancen, giver os endnu mere lyst til at kridte skoene sammen med Trekantområdet og Dansk Orienterings-Forbund, siger han.

Idéen med at byde på et værtskab er opstået i flere af de lokale orienteringsklubber, der siden har lagt et stort stykke frivilligt arbejde i at få mesterskabet til området. Det var således også klubberne, der i maj præsenterede byerne og konceptet for en delegation fra IOF.

Verdensmesterskabet i 2020 bliver det første mesterskab, hvor der udelukkende løbes sprintløb, som foregår inde i byerne. Der er tre discipliner - 2 individuelle og en stafet – som skal løbes i henholdsvis Fredericia, Vejle og Kolding. Det nye mesterskabsformat med centrale og publikumsvenlige løb gør eventen ekstra attraktiv for Trekantområdet.

- Vi glæder os meget over værtskabet, som vi er sikre på, vil være en stor bonus for vores område. Ikke alene får vi vist vores idylliske bymidter frem for hele verden. Med løbenes placering inde i byerne, hvor folk færdes i forvejen, regner vi med at få involveret et stort antal af områdets borgere i mesterskabet, siger Jørn Pedersen, der er formand for Trekantområdet Danmark og borgmester i Kolding.

Ved VM er der tradition for, at der lægges et tilskuerløb i forbindelse med selve mesterskabsløbene. Det betyder, at Trekantområdet udover de 500 professionelle løbere, kan se frem til at få besøg af 1500 amatørløbere i mesterskabsugen.

Kontakt:
Michael Sørensen, direktør i DOF, 4196 9370 el. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Walther Rahbek, formand i DOF, 5036 4042 el. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.