Skip to main content

VM: Landsholdet sigter mod tre VM-medaljer

| Administrator | Nyheder 2016

Der er især store forventninger til Maja Alm, når VM begynder på lørdag.

Danmarks bedste orienteringsløbere tager lørdag morgen hul på et stort titelforsvar, når verdensmesterskaberne begynder i den svenske by Strömstad.

I fjor blev det nemlig til historiske fire guldmedaljer ved VM i Skotland, hvilket placerede Danmark som bedste nation.

Helt så suverænt regner landsholdet ikke med at præstere i år, hvor den officielle målsætning lyder på tre medaljer. Og der er gode muligheder for, at den første kan komme allerede i lørdagens VM-disciplin - sprinten, hvor der løbes finaler om eftermiddagen.

Den forsvarende verdensmester på den korteste distance, Maja Alm, har igen ramt et højt fysisk niveau frem mod VM og er blandt favoritterne.

- Vi bliver slemt skuffede, hvis ikke hun tager en medalje, for hun er i rigtig god form. Der er også en oplagt medaljemulighed på sprintstafetten søndag. Og så selvfølgelig også damernes mellemdistance, hvor Maja Alm og måske Ida Bobach kan spille en rolle - og så er damernes stafet også i spil, siger landstræner Lars Lindstrøm.

Landsholdet har i løbet af sommeren været på et tre uger langt træningsophold tæt på VM-skovene for at forberede sig bedst muligt på terrænet, der ligger tæt på grænsen til Norge.

Og det ophold har styrket landstrænerens tro på, at der igen i år vil komme danske toppræstationer.

- Især på damesiden ser vi ud til at være rigtig godt med, og vi har blandt andet løbet godt i testkonkurrencer med det norske landshold for et par uger siden. Det er jo ikke vores hjemmebaneterræn, men vi er rigtig godt forberedt på det, der møder os, og derfor er vi også fortrøstningsfulde, siger Lars Lindstrøm.

I forhold til VM i fjor har Emma Klingenberg sagt farvel til landsholdet, hvilket har givet plads til Cecilie Klysner på sprintstafetholdet, der er forsvarende verdensmestre - og plads til Signe Klinting i kvindernes stafet, hvor Danmark også hentede VM-guld i Skotland.

Den forsvarende verdensmester på langdistancen, Ida Bobach, har døjet med en skade i akillessenen i store dele af sæsonen, men stiller op på mellemdistancen og stafetten i VM-ugen.

- Hun er klar til at løbe VM. Men hun kan ikke løbe så meget i terræn endnu, som hun plejer. Jeg tror godt, at Ida kan overraske, men det kan også være, at både den fysiske og tekniske form ikke er til en topplacering endnu. Hun er stadig på vej tilbage fra sin skade, siger landstræneren.

http://www.woc2016.se/en/