Skip to main content

JWOC til Silkeborg og Aarhus

| Administrator | Nyheder 2016

IOF har tildelt Junior-VM til Danmark i 2019

Junior-VM i orienteringsløb lander i Aarhus og Silkeborg i 2019
Omkring 400 af verdens bedste unge orienteringsløbere lægger vejen forbi Aarhus og Silkeborg i 2019. Det står klart, efter at Danmark netop er blevet tildelt værtskabet for junior-verdensmesterskaberne i orienteringsløb. I løbet af en uge i juli i 2019 skal verdenseliten under 21 dyste om guld-, sølv- og bronzemedaljer i fire discipliner.

- Vi er både glade og stolte over, at vi skal stå bag så stort et arrangement. Sportsligt set har vi i vores område nogle af de bedste terræner i Danmark at byde på, og så har vores to klubber erfaring i at stable store orienteringsarrangementer på benene, siger Kell Sønnichsen fra arrangørgruppen, og henviser til, at netop Pan Aarhus og Silkeborg var medarrangører af VM i Danmark tilbage i 2006.

Mesterskaberne lægger ud med en sprintdistance, der løbes i byen – her er der lagt op til, at løberne skal finde vej i en af Aarhus’ forstæder. Senere på ugen skal der deles medaljer ud efter lang- og mellemdistance, samt stafet. De konkurrencer bliver afgjort i skovene omkring Silkeborg.

- Sprinten er en god måde at vise sporten frem på, fordi løberne kommer ind i byen og konkurrerer. Det er nemt og publikumsvenligt at følge med i for nysgerrige. I skovene ved Silkeborg kan vi så til gengæld byde på udfordrende orienteringsbaner i de barske bakker, siger Dorthe Hansen fra arrangørgruppen.

Junior-VM får base i og omkring JYSK Arena i Silkeborg, der efter planen er færdig efter ombygning og udvidelser i 2017. Her skal alle løberne bo i løbet af VM-ugen – noget som er med til at styrke det sociale element under mesterskaberne.

Ved siden af VM-løbene får alle andre orienteringsløbere mulighed for at løbe i de samme terræner som eliteløberne, når deres konkurrencer er afgjort. Det ventes at trække yderligere 1000 deltagere, der dels overnatter på hoteller og besøger både restauranter og seværdigheder i Midt- og Østjylland i løbet af ugen.

De danske orienteringsløbere er i disse år blandt verdens bedste, og ved det seneste VM vandt landsholdet fire guldmedaljer og sluttede i toppen af medaljestatistikken. Søskendeparret Ida og Søren Bobach fra Pan Aarhus – tidligere Silkeborg - havde en andel i tre af verdensmesterskaberne.

Junior-VM i Silkeborg/Aarhus bliver et af flere store stævner for Dansk Orienterings-Forbund og de danske klubber i de kommende år. 2018 står på Veteran-VM for løbere over 35 i København og Nordsjælland, mens det altså året efter er Midt- og Østjylland, der lægger skove og asfalt til Junior-VM. Derudover har Danmark også ansøgt om værtskabet for VM i 2020, der i givet fald skal arrangeres i Trekantområdet.

- Vi har god grund til at være stolte over, at IOF har betroet os at stå bag endnu et internationalt mesterskab - en opgave, jeg er sikker på, at vi kan løfte, og som passer godt ind i DOFs internationale strategi, der forhåbentlig kulminerer med VM i 2020. Samtidig kan et junior-VM på dansk jord forhåbentlig inspirere både klubber og løbere til at løfte vores talentarbejde i DOF til et endnu højere niveau, siger formand i Dansk Orienterings-Forbund, Walther Rahbek.

Kontakt:
Kell Sønnichsen, OK Pan Aarhus, tlf: 2165 6687, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Dorthe Hansen Silkeborg OK, tlf: 3066 4285, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Erling Thisted, udviklingskonsulent i Dansk Orienterings-Forbund, tlf: 4196 9372 mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.