Skip to main content

Tre fluer med et smæk

| Administrator | Nyheder 2016

Landsholdet træner i Slovenien

Seniorlandsholdets to store mål i 2016 er EM i Tjekkiet sidst i maj og VM i Strömstad til August.

Som man kan læse om i landsholdsprogrammet, som tidligere er udsendt (se link), byder de to stævner på forskellige udfordringer. Tjekkiet vil byde på til dels stenede skrænter, men ikke så mange detaljer i kurvebilledet, mens Sverige ventes at blive typisk detaljerig nordisk orientering. I landsholdets vedvarende bestræbelser for at gå nye veje, har man søgt efter mulige kombinationer af de to terræntyper og det utraditionelle valg er Slovenien. Derved er man også i den del af Europa, hvor byerne er rigtigt spændende til sprinttræning, som derfor også kan blive af høj kvalitet.

Slovenien vil være kendt af feinsmechere som en populær sommerdestination med blandt andet OOCup som det store trækplaster. Et løb, der næsten altid gennemføres i enormt spændende terræner. Og det er netop kombinationen af den kontinentale kupering og de meget detaljerede områder, der har betydet, at årets anden træningslejr afholdes i Slovenien.

Programmet følger samme koncept som tidligere længere træningslejre: To dages o-teknisk træning og så en dag med fysisk træning før teknikken er på agendaen igen.

Landstræner Lars Lindstrøm beretter fra træningslejren, at flere viser lovende takter. Således virker Andreas Hougaard Boesen som om han er i rigtig god form og har taget et skridt frem i forhold til sidste år. Og de unge løbere, Bjørn Cederberg og Magnus Dewett viser gode takter. Vores tredobbelte verdensmester Maja Alm fortsætter hvor hun slap med sin fine serie ved Danish Spring og er fortsat godt løbende. Der er stadig lang tid til mesterskaberne, men det er dejligt at se Maja fortsat holder stilen.

Ingen træningslejr helt uden udfordringer. Den oprindelige plan var at holde hele træningslejren i Lokve/Mala Lazna, men det ligger forholdsvis højt, så der var 40-50 cm sne i området ved ankomsten. Men med god hjælp fra lokale blev træningslejrens første uge flyttet til Kras, hvor der også var fine forhold og rimelig gode muligheder for at træne kontinental orientering, kombineret med detaljerige kort.

Når man er sydpå, smelter sne heldigvis hurtigt, hvilke skiturister, der er ude sidst på sæsonen kan skrive under på. Så søndag den 27. marts kunne holdet benytte en planlagt hviledag til at flytte fra Kras og op til Lokve/Mala Lazna, et område som er kendt af mange danskere. Og efter sneen nu er væk i en stor del af terrænet, kan holdet derfor træne som planlagt uden sne.

Lørdag den 2. april vender holdet atter hjem til Danmark, hvor de mest ihærdige lige kan nå at deltage i DM-Nat, mens DM Sprint i Haderslev senere i april ventes at blive næste mulighed for at se landsholdsstjernerne i aktion herhjemme.

http://landshold.do-f.dk/elite/Pdf/Landsholdsprogram2016.pdf